Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκδίδουν νέα, πενταετή τουριστική βίζα για όλες τις εθνικότητες
Προορισμός

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκδίδουν νέα, πενταετή τουριστική βίζα για όλες τις εθνικότητες

Τα ΗΑΕ έχουν υποδέχονται πάνω από 21 εκατ. τουρίστες ετησίως και η κυβέρνηση στοχεύει να καταστήσει τη χώρα διεθνή τουριστικό προορισμό.

Η Αυτού Εξοχότητα σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, αντιπρόεδρος, πρωθυπουργός των ΗΑΕ και κυβερνήτης του Ντουμπάι, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 6 Ιανουαρίου ότι οι τουριστικές βίζες που εκδίδονται για τα ΗΑΕ θα έχουν 5αετή διάρκεια.

Έως σήμερα ίσχυε βίζα διάρκειας 30 ή 90 ημερών για μονή ή πολλαπλή είσοδο στη χώρα.

“Σήμερα, αλλάζουμε το σύστημα της έκδοσης των τουριστικών θεωρήσεων στη χώρα, για να κάνουμε τη διάρκεια της τουριστικής βίζας πενταετή και πολλαπλών χρήσεων, για όλες τις εθνικότητες“, αναφέρει στο twitter ο σεΐχης. “Υποδεχόμαστε περισσότερους από 21 εκατ. τουρίστες ετησίως και θέλουμε να καταστήσουμε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διεθνή τουριστικό προορισμό”, πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης των Εμιράτων να στηρίξει την τουριστική οικονομία των ΗΑΕ και να επιβεβαιώσει τη θέση τους ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το συγκεκριμένη ζήτημα, το υπουργικό συμβούλιο εξέτασε τα επιτεύγματα του περασμένου έτους και ενέκρινε τη νέα τουριστική βίζα. Ο σεΐχης δήλωσε ότι η νέα βίζα θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις εθνικότητες. Ανέφερε ακόμη ότι η κίνηση αποτελεί μέρος των ευρύτερων σχεδίων προετοιμασίας της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια ανάπτυξής της.

“Το έτος 2020 θα είναι διαφορετικό, γιατί είναι το έτος προετοιμασίας για τα επόμενα 50 χρόνια, η χρονιά κατά την οποία σχεδιάζουμε το μέλλον των Εμιράτων”, συμπλήρωσε στο Twitter.

Η νέα βίζα αναμένεται να δώσει ώθηση στην τουριστική βιομηχανία και να διευκολύνει τους κατοίκους της χώρας να φέρουν συγγενείς για επίσκεψη στα ΗΑΕ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024