Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκδίδουν νέα, πενταετή τουριστική βίζα για όλες τις εθνικότητες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Ιανουάριος 2020, 09:43

Τα ΗΑΕ έχουν υποδέχονται πάνω από 21 εκατ. τουρίστες ετησίως και η κυβέρνηση στοχεύει να καταστήσει τη χώρα διεθνή τουριστικό προορισμό.


Η Αυτού Εξοχότητα σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, αντιπρόεδρος, πρωθυπουργός των ΗΑΕ και κυβερνήτης του Ντουμπάι, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 6 Ιανουαρίου ότι οι τουριστικές βίζες που εκδίδονται για τα ΗΑΕ θα έχουν 5αετή διάρκεια.

Έως σήμερα ίσχυε βίζα διάρκειας 30 ή 90 ημερών για μονή ή πολλαπλή είσοδο στη χώρα.

“Σήμερα, αλλάζουμε το σύστημα της έκδοσης των τουριστικών θεωρήσεων στη χώρα, για να κάνουμε τη διάρκεια της τουριστικής βίζας πενταετή και πολλαπλών χρήσεων, για όλες τις εθνικότητες”, αναφέρει στο twitter ο σεΐχης. “Υποδεχόμαστε περισσότερους από 21 εκατ. τουρίστες ετησίως και θέλουμε να καταστήσουμε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διεθνή τουριστικό προορισμό”, πρόσθεσε.Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης των Εμιράτων να στηρίξει την τουριστική οικονομία των ΗΑΕ και να επιβεβαιώσει τη θέση τους ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το συγκεκριμένη ζήτημα, το υπουργικό συμβούλιο εξέτασε τα επιτεύγματα του περασμένου έτους και ενέκρινε τη νέα τουριστική βίζα. Ο σεΐχης δήλωσε ότι η νέα βίζα θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις εθνικότητες. Ανέφερε ακόμη ότι η κίνηση αποτελεί μέρος των ευρύτερων σχεδίων προετοιμασίας της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια ανάπτυξής της.

“Το έτος 2020 θα είναι διαφορετικό, γιατί είναι το έτος προετοιμασίας για τα επόμενα 50 χρόνια, η χρονιά κατά την οποία σχεδιάζουμε το μέλλον των Εμιράτων”, συμπλήρωσε στο Twitter.

Η νέα βίζα αναμένεται να δώσει ώθηση στην τουριστική βιομηχανία και να διευκολύνει τους κατοίκους της χώρας να φέρουν συγγενείς για επίσκεψη στα ΗΑΕ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top