Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Άμστερνταμ εισάγει επιπρόσθετο τουριστικό φόρο
Προορισμός

Το Άμστερνταμ εισάγει επιπρόσθετο τουριστικό φόρο

Επιπλέον του σημερινού τουριστικού φόρου (7%), θα υπάρξει χρέωση ενός fix ποσού. Πιο συγκεκριμένα, για τα δωμάτια σε ξενοδοχείο θα είναι 3 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση, ενώ για κάμπινγκ θα είναι ένα ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

Η πόλη του Άμστερνταμ εισάγει ένα νέο τουριστικό φόρο, που προστίθεται στον ήδη υπάρχοντα. Από την 1η Ιανουαρίου 2020, ο Δήμος του Άμστερνταμ θα ζητά μεγαλύτερη οικονομική συμβολή από τους επισκέπτες που διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία ή κάμπινγκ. Επιπλέον του σημερινού τουριστικού φόρου (7%), θα υπάρξει χρέωση ενός fix ποσού. Πιο συγκεκριμένα, για τα δωμάτια σε ξενοδοχείο θα είναι 3 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση, ενώ για κάμπινγκ θα είναι ένα ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

Ο τουριστικός φόρος για ενοικιαζόμενα, διαμονή με πρωινό και διαμονή μικρής διάρκειας θα ανέρχονται στο 10% (χωρίς ΦΠΑ και τουριστικό φόρο). Έτσι, οι επισκέπτες που επιλέγουν διαμονή χρησιμοποιώντας την Airbnb θα πληρώνουν 10% επιπλέον για κάθε διανυκτέρευση στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης, τα νέα μέτρα έχουν σχεδιαστεί “για να ελέγχουν τη ροή των επισκεπτών” και στόχος είναι πλέον ότι να προωθήσουν την πόλη ως τουριστικό προορισμό, αλλά να ασχοληθούν με τη διαχείρησή του.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες που εκτελούν θαλάσσιες και ποτάμιες κρουαζιέρες πληρώνουν ήδη έναν τουριστικό φόρο ύψους 8 ευρώ ανά επιβάτη, ο οποίος ονομάζεται “φόρος ημερήσιου ταξιδιώτη” (dagtoeristenbelasting). Αυτός ο φόρος αφορά σε επιβάτες κρουαζιέρας που δε διαμένουν στο Άμστερνταμ αλλά απλά σταματούν στην πόλη. Δεν αφορά σε επιβάτες που ξεκινούν ή τελειώνουν μια κρουαζιέρα στο Άμστερνταμ.

Αυτήν τη στιγμή το Άμστερνταμ υποδέχεται περισσότερους από 17 εκατ. τουρίστες ετησίως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024