Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης φιλοξένησε τη 'Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά'

Τατιάνα Ρόκου - 07 Ιανουάριος 2020, 12:20

Η 'Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά' πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πεκίνου και της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα.


Την πιο “Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά”, έζησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κοινό της Θεσσαλονίκης, με την πολυμελή ομάδα Κινέζων καλλιτεχνών και με διοργανωτή τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Το χρώμα που κυριάρχησε σε όλη τη βραδιά στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο ήταν το κόκκινο. Σύμφωνα με την παράδοση την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου. Το τυχερό τους χρώμα είναι το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση.

Κατά τις εορτές πραγματοποιούνται χοροί από δράκους και λιοντάρια, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι ένας τρόπος προσευχής για καλή τύχη και απομάκρυνσης των κακών πνευμάτων. Βασισμένο το θέαμα σ‘αυτήν την παράδοση, άφησε στους Θεσσαλονικείς τις καλύτερες εντυπώσεις σε μία μοναδική εμπειρία πολιτιστικής αλληλεπίδρασης.

Το Chongqing Liangjiang Art Troupe είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Κίνας με ακροβάτες, ζογκλέρ, μπαλέτο και μέλη της όπερας του Πεκίνου οι οποίοι ταξίδεψαν τους θεατές στα βάθη της Ασίας μέσα από ένα καταιγισμό χρωμάτων.

Η “Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά” πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πεκίνου και της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, εκπρόσωποι των οποίων συνεχάρησαν τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία, που στόχο έχει τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών σε κάθε επίπεδο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top