Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι ΗΠΑ απαγορεύουν τις πτήσεις πολιτικών τους αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή
Αερομεταφορές

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις πτήσεις πολιτικών τους αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Federal Aviation Administration – FAA) απαγόρευσε στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ, του Ιράν, του Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.

Η Federal Aviation Administration – FAA των ΗΠΑ προχώρησε σε απαγόρευση προς τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ, του Ιράν, του Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η FAA επικαλέστηκε την “κλιμάκωση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων” στην περιοχή, λίγες ώρες αφότου το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ.

Οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν σε αντίποινα για την εξόντωση από τους Αμερικανούς του Ιρανού υποστρατήγου Qasem Soleimani την περασμένη Παρασκευή. Η Τεχεράνη ορκίστηκε “εκδίκηση”.

Πριν την τελευταία αυτή οδηγία, η FAA είχε ήδη απαγορεύσει στους αμερικανικούς αερομεταφορείς να πετούν κάτω από τα 26.000 πόδια πάνω από το Ιράκ και το Ιράν, μια περιοχή του ιρανικού εναέριου χώρους πάνω από τον Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν.

Και άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Singapore Airlines, η China Airlines, η EVA Air και η Malaysia Airlines είναι μεταξύ αυτών που ανακοίνωσαν ότι αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο. Επίσης, η Emirates και η flydubai ακύρωσαν πτήσεις προς τη Βαγδάτη, σύμφωνα με το Reuters. Η αυστραλιανή Qantas ανακοίνωσε ότι προσαρμόζει τις πτητικές της διαδρομές στη Μέση Ανατολή, ώστε να αποφύγει τον εναέριο χώρο του Ιράκ και του Ιράν.

Σημειώνεται ότι ο ενάεριος χώρος πάνω από το Ιράκ και το Ιράν είναι στρατηγικής σημασίας για τις εμπορικές πτήσεις στη Μέση Ανατολή και σε περίπτωση που υπάρξει η ανάγκη να κλείσει, οι αεροπορικές εταιρείες θα έπρεπε να επανασχεδιάσουν τις διαδρομές τους, κάτι που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη αεροπορική συμφόρηση και κόστος καυσίμων.

Ταξιδιωτική οδηγία και από τη Γαλλία
H Γαλλία προειδοποίησε τους πολίτες της να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο Ιράν, επικαλούμενη την “εξαιρετικά ευμετάβλητη” κατάσταση ασφαλείας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας συνέστησε επίσης στους Γάλλους πολίτες που πιθανόν δεν είναι σε θέση να φύγουν προσωρινά από το Ιράν, να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και επαγρύπνηση και να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για την ασφάλειά τους. Οι Γάλλοι πολίτες καλούνται επίσης να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εντός του Ιράν και να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024