Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑποζημίωση 250 εκατ. δολ. από την Boeing στην American Airlines
Αεροπορικές εταιρείες

Αποζημίωση 250 εκατ. δολ. από την Boeing στην American Airlines

Η American Airlines δήλωσε ότι θα προσθέσει 30 εκατ. δολ. σε ένα πρόγραμμα συμμετοχής στα κέρδη των εργαζομένων, το οποίο θα πληρωθεί αργότερα μέσα στο 2020.

Η American Airlines ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Boeing για αποζημίωση, αναφορικά με τις οικονομικές ζημίες που απορρέουν από την καθήλωση των αεροσκαφών 737 Max. Η αεροπορική εταιρεία δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας, αλλά δήλωσε ότι θα προσθέσει 30 εκα. δολάρια σε ένα πρόγραμμα συμμετοχής στα κέρδη των εργαζομένων, το οποίο θα πληρωθεί αργότερα μέσα στο 2020.

“Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που προκάλεσε η καθήλωση, οι εργαζόμενοι της American Airlines συνεχίζουν να κάνουν απίστευτη δουλειά για τους πελάτες μας”, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της αμερικανικής εταιρείας, Doug Parker. “Η ικανότητά μας ως αεροπορική εταιρεία να αγωνιστούμε σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές είναι χάρη στην καταπληκτική μας ομάδα και ήταν σημαντικό για εμάς να κλείσουμε μια συμφωνία πριν από το τέλος του έτους. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, είμαστε υπερήφανοι που θα κάνουμε το βήμα της συμπερίληψης αυτής της αποζημίωσης στο πρόγραμμα μας για τα μερίδια κέρδους του 2019, παρ’όλο που η αποζημίωση θα εισπραχθεί σε βάθος ετών”.

Αναφορικά με την αποζημίωση από την Boeing, η αμερικανική American Airlines δήλωσε πως αναμένει ότι δε θα επηρεαστούν τα εταιρικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου, ενώ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το θέμα και μετά το 2019.

Όπως αναφέρει το Reuters, σε όλο τον κόσμο όσες αεροπορικές εταιρείες διέθεταν Βoeing MAX 737 τα καθήλωσαν εξαιτίας των δύο δυστυχημάτων, που συνέβησαν μέσα σε ένα πεντάμηνο και κόστισαν τη ζωή 346 ανθρώπων (η καθήλωση αποφασίστηκε τον Μάρτιο του 2019 και εκείνη την περίοδο πετούσαν 387 αεροσκάφη Boeing 737 MAX από 59 αεροπορικές εταιρείες). Οι δε παραγγελίες για το συγκεκριμένο μοντέλο, οι οποίες “πάγωσαν”, ανέρχονταν σε αξία τα 500 δισ. δολ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024