Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Αυστραλία ζητά από τους τουρίστες να μην αποθαρρυνθούν από τις πυρκαγιές
Προορισμός

Η Αυστραλία ζητά από τους τουρίστες να μην αποθαρρυνθούν από τις πυρκαγιές

Φέτος οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Αυστραλίας έχουν μειωθεί και ορισμένα πολυσύχναστα, συνήθως, θέρετρα είναι έρημα εξαιτίας της κρίσης στη χώρα.

Αντιμετωπίζοντας επικρίσεις για την καθυστερημένη ανταπόκρισή του από την αρχή της κρίσης αυτής, αλλά επίσης και τον χειρότερο απολογισμό σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ο πρωθυπουργός Scott Morrison δεσμεύθηκε να μεταφέρει μέσα δύο χρόνια 1,2 δισ. ευρώ από τα δημοσιονομικά έσοδα σε ένα εθνικό ταμείο βοήθειας των θυμάτων των πυρκαγιών.

Κατά την επίσκεψή του το νησί Kangaroo (του οποίου το 1/3 έχει καεί), ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ξένους τουρίστες να μην αποθαρρυνθούν από τις πυρκαγιές. “Η Αυστραλία είναι ανοικτή, η Αυστραλία εξακολουθεί να είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να έρθετε και να φέρετε την οικογένειά σας και να απολαύσετε τις διακοπές σας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τουριστικούς πράκτορες και αγρότες.

Ο τουρισμός αποτελεί το 3,1% του ΑΕΠ και κατά την προηγούμενη θερινή περίοδο την Αυστραλία επισκέφθηκαν 2,71 εκατ. τουρίστες. Όμως φέτος οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία έχουν μειωθεί και ορισμένα πολυσύχναστα, συνήθως, θέρετρα είναι έρημα εξαιτίας της κρίσης. Ειδικά για το νησί Kangaroo, οι τουριστικοί πράκτορες καταγράφουν ακυρώσεις που φτάνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison (φωτό: AAP).
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024