Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Αυξημένο ενδιαφέρον των Νορβηγών για την Ελλάδα και το 2020

Τατιάνα Ρόκου - 08 Ιανουάριος 2020, 14:20

Από το 2016 έως και τέλος Οκτωβρίου 2019 έχει παρουσιαστεί μία μέση αύξηση της τάξης του 5%.


Περισσότεροι Νορβηγοί αναμένεται να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα, οι οποίοι επιλέγουν τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας με δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Αυτό προέκυψε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “REISELIVSMESSEN” στο Όσλο της Νορβηγίας (4-5/01/20), στην οποία συμμετείχε ο ΕΟΤ με περίπτερο 15 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.


Από αριστερά, η κα Πηνελόπη Καμάρη, ο κ. Π. Μούρμας και η Veronika Ruymina από τον ΕΟΤ Σκανδιναβίας.

Από τις συναντήσεις του προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλου Μούρμα με τουριστικούς πράκτορες της χώρας προέκυψε το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα θα κινηθεί και το 2020 με αυξητικές τάσεις, παρ’ότι η Νορβηγία θεωρείται ώριμη και σταθερή τουριστική αγορά για τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι από το 2016 έως και τέλος Οκτωβρίου 2019 έχει παρουσιάσει μία μέση αύξηση της τάξης του 5%.

Ο κ. Μούρμας και τα  στελέχη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, συναντήθηκαν με εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων, όπως το HELLAS SPESIALISTEN και τον Τ.Ο. JOMFRUREISER με εναλλακτικές δραστηριότητες (Yoga, Hiking κ.ά.), που εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για προορισμούς με ιαματικές πηγές στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη Yoga & Hiking. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης από νέα πρακτορεία, τα οποία επιδιώκουν να ανοίξουν τον προορισμό Ελλάδα για εναλλακτικές διακοπές όπως η ιππασία κ.ά.


Από αριστερά, ο κ. Βασίλης Γιασκουλίδης, στέλεχος της Ελληνικής Πρεσβείας, η κα Νίκη Καμπά Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο, ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και ο κ. Εμμανουήλ Βολικάκης-από την Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Π. Μούρμας προϊστάμενος Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας και ο κ. Giannis Barbadonis από τον Hellasspesialisten.

Συναντήσεις τέλος έγιναν με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών περιοδικών της Νορβηγίας, όπως το REIS και REISELYST, ενώ έγιναν και επαφές με τηλεοπτικά δίκτυα για προβολή των ελληνικών προορισμών, αλλά και της γαστρονομίας.

Στην έκθεση συμμετείχαν 133 Εκθέτες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων τουριστικά γραφεία και εκπρόσωποι Κρατικών Οργανισμών Τουρισμού κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης. Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε η κα Νίκη Καμπά, επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο και ο κ. Βασίλης Γιασκουλίδης, στέλεχος της Πρεσβείας.

Οι επισκέπτες -κατά τους διοργανωτές- ξεπέρασαν τις 22.733 άτομα, πολλοί εκ των οποίων εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα για προορισμούς στην ενδοχώρα που συνδυάζουν πράσινο φυσικό περιβάλλον και πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, υπήρξε και μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια σε προορισμούς, οι οποίοι είναι προσβάσιμοι με τρένο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top