Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θρησκευτικός τουρισμός

Συνάντηση Μ. Κόνσολα και Μητροπολίτη Ρόδου για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη Ρόδο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Ιανουάριος 2020, 16:17

Ανάγκη να συνδυαστεί ο θρησκευτικός τουρισμός με την αξιοποίηση και ανάδειξη τοπικών θρησκευτικών τελετών και δρώμενων, που μπορούν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης, ιδιαίτερα για ομόδοξους λαούς.


Ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση εργασίας, που είχε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο. O υφυπουργός Τουρισμού εξήρε το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Ρόδου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ Κυρίλλου όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Στη συνάντηση του κ. Κόνσολα με το Μητροπολίτη συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα, όπως οι προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου δράσης.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξει σχετική μελέτη από το Εργαστήριο Τοπικής Νησιωτικής Ανάπτυξης και Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως έγινε και για τον θρησκευτικό τουρισμό στις Κυκλάδες.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να συνδυαστεί ο θρησκευτικός τουρισμός με την αξιοποίηση και ανάδειξη τοπικών θρησκευτικών τελετών και δρώμενων, που μπορούν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης, ιδιαίτερα για ομόδοξους λαούς.

Ξεχωριστή δυναμική μπορεί να αποκτήσει και ο προσκυνηματικός τουρισμός στη Ρόδο, αφού υπάρχουν θρησκευτικά μνημεία και ναοί που μπορούν να αποτελέσουν και αυτά πόλο έλξης για ομόδοξους λαούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top