Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

allaboutshipping.co.uk: Κορυφαίος εξωτικός οικολογικός προορισμός οι Λειψοί

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Ιανουάριος 2020, 09:31

Οι οικολογικές πρωτοβουλίες του δημάρχου μαζί με τους τοπικούς επιχειρηματίες του νησιού να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και ποτήρια με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και η συμβολή του Δήμου στη δημιουργία κέντρου προστασίας των δελφινιών επιβεβαιώνουν την προσπάθεια του προορισμού να παραμείνει αντισυμβατικός.


Νησιά μέσα σε νησιά!”, είναι ο εμβληματικός τίτλος του αφιερώματος (http://www.allaboutshipping.co.uk/2019/12/09/islands-upon-islands-greeces-secluded-lipsi-hops-into-the-eco-limelight/) που επιμελήθηκε ο πολύπειρος ταξιδιωτικός συντάκτης James Brewer για την παρέα των μικρών εξωτικών νησιών που κοσμούν το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
 
Το απαιτητικό τουριστικό και ταξιδιωτικό βρετανικό portal Allboutshipping.co.uk που διαβάζεται ανελλιπώς από χιλιάδες επαγγελματίες της βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, αναζητά εκείνους τους προορισμούς ανά τον κόσμο που αφήνουν το δικό τους “αποτύπωμα” στο διεθνές τουριστικό στερέωμα του island hopping και του yachting. Συμφώνα με το αφιέρωμα, δικαίως οι Λειψοί διεκδικούν την πρωτιά του ανεπιτήδευτου και μη τεχνητού προορισμού που διαγράφει την δική του πορεία στον Τουρισμό. Οι παραλίες που δεν έχουν “αγγίξει” ο καταναλωτισμός και η εφήμερη μόδα, τα δεκάδες νησάκια που προσφέρονται για εξερεύνηση, ο μικρός πληθυσμός, το πανέμορφο χωριουδάκι που θυμίζει θεατρικό σκηνικό και η αύρα που αφήνει η μυθολογία του Οδυσσέα και της θεάς Καλυψούς είναι τα συστατικά ενός αυθεντικού τόπου που ακόμη διατηρεί το “χρώμα” του.
 
Οι οικολογικές πρωτοβουλίες του δημάρχου κ. Φώτη Μάγγου μαζί με τους τοπικούς επιχειρηματίες του νησιού να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και ποτήρια με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και η συμβολή του Δήμου στη δημιουργία κέντρου προστασίας των δελφινιών επιβεβαιώνουν την προσπάθεια του προορισμού να παραμείνει αντισυμβατικός και ενθουσιάζουν τον κ. Brewer. Τέλος, ειδική αναφορά γίνεται στο μονοπάτια των Λειψών, τις εκκλησίες, αλλά και την γαστρονομία που “αντιστέκεται σθεναρά”, όπως τονίζεται, στην τάση του απρόσωπου τουριστικού εστιατορικού  προτύπου.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top