Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤαξιδιωτική οδηγία στους Βρετανούς πολίτες για το Ιράν
Ταξιδιωτική οδηγία

Ταξιδιωτική οδηγία στους Βρετανούς πολίτες για το Ιράν

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν θεωρεί πως η υπόθεση της κατάρριψης του επιβατικού αεροσκάφους της UIA αποτελεί επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου εναντίον της χώρας.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι προτρέπει τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να αποφεύγουν κάθε ταξίδι στο Ιράν, επικαλούμενη τις πληροφορίες κατά τις οποίες το ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη την περασμένη Τετάρτη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη πιθανόν καταρρίφθηκε από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις. Οι ιρανικές αρχές εργάζονται βάσει της υπόθεσης ότι το Boeing συνετρίβη εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

“Με δεδομένο το σώμα των πληροφοριών για το ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση PS752 της UIA καταρρίφθηκε από πύραυλο επιφανείας-αέρος, και (με δεδομένες) τις αυξημένες εντάσεις, συμβουλεύουμε πλέον τους Βρετανούς υπηκόους να μην ταξιδεύουν στο Ιράν”, αναφέρει ανακοίνωση του Foreign Office, που υπογράφεται από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab. “Τους συνιστούμε επίσης να μην παίρνουν πτήσεις προς το, από το και εντός του Ιράν”, συνεχίζει το κείμενο.

“Χρειαζόμαστε επειγόντως να διενεργηθεί πλήρης και διαφανής έρευνα για να εξακριβωθεί τι προκάλεσε τη συντριβή”, καταλήγει το δελτίο Τύπου του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος ήταν τρεις Βρετανοί υπήκοοι με καταγωγή από το Ιράν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau, επικαλούμενος στοιχεία από “πολλές πηγές”, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του και συμμάχων της, δήλωσε πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε με πύραυλο, πιθανόν “εσκεμμένα”. Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν θεωρεί πως η υπόθεση της κατάρριψης του επιβατικού αεροσκάφους αποτελεί επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου εναντίον της χώρας και κάλεσε τον Καναδά να μοιραστεί όποια στοιχεία διαθέτει για το φερόμενο πλήγμα στο αεροσκάφος με τις ιρανικές αρχές. Προσκάλεσε παράλληλα την αμερικανική κατασκευάστρια του 737-800 να συμμετάσχει στην έρευνα.

Το Ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (National Transportation Safety Board, NTSB) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έλαβε επίσημη ειδοποίηση από τις αρχές του Ιράν για τη συντριβή του Boeing 737-800 και ότι όρισε διαπιστευμένο αντιπρόσωπό του στην έρευνα που διενεργείται για το δυστύχημα, αποδεχόμενο την πρόκληση που του απηύθυνε η Τεχεράνη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024