Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Εκδήλωση για τον εορτασμό της κινεζικής Πρωτοχρονιάς στην Τεχνόπολη

Τατιάνα Ρόκου - 10 January 2020, 13:28

Το αμφιθέατρο της Τεχνόπολης ήταν γεμάτο από πολλά μέλη της κινεζικής παροικίας στην Αθήνα, καθώς και από ανώτατα στελέχη της πόλης Chongqing, η οποία θεωρείται η πιο αναπτυσσόμενη πόλη στον κόσμο για το 2020.


​Την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue προσκάλεσε την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη να παρευρεθεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Στην εκδήλωση ”Χαρούμενη Κινεζική Πρωτοχρονιά”, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκαν χοροί, ακροβατικά και τραγούδια από Κινέζους καλλιτέχνες.

Όπως δήλωσε η πρέσβης, οι γιορτές πραγματοποιούνται ώστε η νέα χρονιά να είναι ευοίωνη και οι νέοι να μαθαίνουν τις παραδόσεις. Το 2020 έχει ιδιαίτερη σημασία σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, καθώς είναι η χρονιά του ποντικού, που είναι το πρώτο ζώδιο στο κινεζικό ωροσκόπιο.Το αμφιθέατρο της Τεχνόπολης ήταν γεμάτο από πολλά μέλη της κινεζικής παροικίας στην Αθήνα, καθώς και από ανώτατα στελέχη της πόλης Chongqing, η οποία θεωρείται η πιο αναπτυσσόμενη πόλη στον κόσμο για το 2020. Η Chongqing, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα, με πληθυσμό 33 εκατ. κατοίκων, διαθέτει πολλές ιαματικές πηγές, τις οποίες η αντιπροσωπεία της πόλης προβάλλει στο πλαίσιο της προώθησης του τουρισμού της Κίνας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top