Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑποφυγή του ενάεριου χώρου Ιράν – Ιράκ από τις αεροπορικές εταιρείες
Αερομεταφορές

Αποφυγή του ενάεριου χώρου Ιράν – Ιράκ από τις αεροπορικές εταιρείες

Οι εταιρείες του ομίλου Lufthansa ακυρώνουν για προληπτικούς λόγους έως τις 20 Ιανουαρίου τις πτήσεις τους προς και από την ιρανική πρωτεύουσα. Προειδοποίηση και από την European Aviation Safety Agency για τα αεροσκάφη, να μην πετούν κάτω από τα 25.000 πόδια.

Ο γερμανικός όμιλος Lufthansa (Eurowings, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Swiss Air) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ακυρώνει τις καθημερινές πτήσεις του προς την Τεχεράνη έως τις 20 Ιανουαρίου. “Λόγω της αβέβαιης κατάστασης ασφάλειας όσον αφορά τον εναέριο χώρο γύρω από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, οι εταιρίες του ομίλου Lufthansa ακυρώνουν για προληπτικούς λόγους έως τις 20 Ιανουαρίου τις πτήσεις τους προς και από την ιρανική πρωτεύουσα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική εταιρεία.

Την περασμένη Πέμπτη, μια πτήση της Lufthansa που είχε αναχωρήσει από τη Φρανκφούρτη με προορισμό την Τεχεράνη έκανε “για προληπτικούς λόγους” αναστροφή έπειτα από μία ώρα πτήσης και ένα αεροσκάφος της Austrian επέστρεψε στη Βιένη έπειτα από στάση στη Σόφια.

Η Austrian και η Lufthansa εξακολουθούν να συνδέονται αεροπορικώς με την Τεχεράνη ενώ άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Air France ή η British Airways έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους μετά την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της χώρας το 2018.

Και η Υπηρεσία Μεταφορών της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις της Iran Air ανάμεσα στη χώρα και το Ιράν. “Ο λόγος είναι η αβεβαιότητα γύρω από το δυστύχημα και η ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας”, ανέφερε σε ανακοίνωση η υπηρεσία.

Προειδοποίηση και από την European Aviation Safety Agency
Την Παρασκευή, η European Aviation Safety Agency (EASA) εξέδωσε προειδοποίηση για τα αεροσκάφη να μην πετούν σε χαμηλό υψόμετρο στον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ, προτείνοντας να μην πετούν κάτω από τα 25.000 πόδια.

Και ο Όμιλος KLM Air διέκοψε τις πτήσεις πάνω από τον ίδιο ενάεριο χώρο. Η Norwegian Air επανακατευθύνει τις πλήσεις της προς Ντουμπάι για να αποφύγει και τις δύο χώρες, ενώ η Alitalia αναφέρει ότι θα κάνει το ίδιο για τις πτήσεις της προς Ινδία και Μαλδίβες. Αεροπορικές από Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Καναδά, καθώς και η αυστραλιανή Qantas κάνουν τό ίδιο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024