Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠλημμύρισε το αεροδρόμιο του Ντουμπάι από ισχυρές βροχοπτώσεις
Αεροδρόμια

Πλημμύρισε το αεροδρόμιο του Ντουμπάι από ισχυρές βροχοπτώσεις

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έπληξαν και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, με το νερό στους αεροδιάδρομους να κάνει αδύνατη την προσγειωαπογείωση των αεροσκαφών.

Ο Διεθνής Αερολιμένας του Ντουμπάι βρίσκεται σε “ανάκαμψη” μετά από έντονες καταιγίδες που πλήττου το εμιράτο και οδήγησαν σε μια σειρά ακυρωμένων και καθυστερημένων πτήσεων. Οι βροχές προκάλεσαν σοβαρές διαραχές στις πτήσεις επί δύο ημέρες.

Οι δρόμοι πρόσβασης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, πλημμύρισαν σε μεγάλο μέρος τους χθες το πρωί, περιορίζοντας την πρόσβαση.

Οι αρχές του αεροδρομίου δήλωσαν ότι αγωνίζονται να κρατήσουν το χρονοδιάγραμμα των πτήσεων λόγω των καθυστέρησων, καθώς προσπαθούν να επαναφέρουν τις λειτουργίες τους στο φυσιολογικό.


Οι ταξιδιώτες με την Emirates που κατευθύνονται προς Βομβάη, Μόναχο, Λαχόρη, Ντάκα, Άμστερνταμ, Μπέρμιγχαμ, Πουκέτ και Σίδνεϊ αντιμετώπισαν καθυστερήσεις που κυμάνθηκαν από δύο έως τέσσερις ώρες από την αρχική προγραμματισμένη ώρα πτήσης.

Η Emirates ζήτησε συγνώμη για τις καθυστερήσεις σε online δήλωσή της και συμβούλευσε τους επιβάτες της να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της για ενημερώσεις για την ώρα του ταξιδιού τους. “Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματός μας είναι υψίστης σημασίας και δε θα παραβιαστεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όσοι αντιμετώπισαν ακυρώσεις λόγω της καταρρακτώδους βροχής και των ισχυρών ανέμων μεταφέρθηκαν αυτόματα στην επόμενη διαθέσιμη πτήση με την Emirates. Το ίδιο έγινε και με τους επιβάτες της Fly Dubai.

Οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν πλήξει και άλλες περιοχές της Μέσης ανατολής. Αεροσκάφη καθηλώθηκαν στις πίστες του διεθνούς αεροδρομίου “Imam Khomeini” στην πρωτεύουσα του Ιράν Τεχεράνη, καθώς που καλύφθηκαν με περίπου μισό μέτρο χιόνι. Χιονοθύελλα έπληξε και αρκετές εκτάσεις της Σαουδικής Αραβίας, ένα σπάνιο φαινόμενο, που προκάλεσε και κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς
εκατοντάδες Σαουδάραβες ξεχύθηκαν στις ερήμους για να απολαύσουν το θέαμα.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024