Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουρίστες προκάλεσαν φθορές στο Machu Picchu
Προορισμός

Τουρίστες προκάλεσαν φθορές στο Machu Picchu

Οι τουρίστες (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), υπήκοοι Βραζιλίας, Αργεντινής, Γαλλίας και Χιλής, συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στον Ναό του Ήλιου. Αντιμετωπίζουν τουλάχιστον 4 χρόνια φυλάκισης εάν κριθούν ένοχοι για 'φθορά κληρονομιάς του Περού'.

Έξι ξένοι τουρίστες συνελήφθησαν στο Περού με την κατηγορία ότι παρεισέφρησαν σε απαγορευμένες περιοχές του αρχαιολογικού χώρου του Machu Picchu και προκάλεσαν ζημιές στον Ναό του Ήλιου, τμήμα του διασημότερου μνημείου του πολιτισμού των Ίνκα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι τουρίστες, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, υπήκοοι Βραζιλίας, Αργεντινής, Γαλλίας και Χιλής, συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στον Ναό του Ήλιου από φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και αστυνομικούς.

“Οι έξι τουρίστες συνελήφθησαν, τελούν υπό κράτηση και διενεργείται έρευνα σε βάρος τους για πρόκληση βλαβών στην πολιτιστική κληρονομιά”, δήλωσε ο Wilbert Leyva, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Cusco, στο κεντρικό τμήμα του Περού, όπου βρίσκεται το Machu Picchu.

Η νομοθεσία του Περού προβλέπει την επιβολή ποινών τουλάχιστον τεσσάρων ετών φυλάκισης σε οποιονδήποτε προκαλεί ζημιά στην εθνική πολιτιστική κληρονομιά.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ένας λίθος στον Ναό του Ήλιου αποσπάστηκε από τοίχο και προκάλεσε ρωγμή στο δάπεδο. Πέραν του ότι μπήκαν σε απαγορευμένο τομέα του αρχαιολογικού χώρου και προκάλεσαν ζημιές, οι τουρίστες κατηγορούνται επίσης πως βεβήλωσαν τον Ναό του Ήλιου, καθώς βρέθηκαν ανθρώπινα περιττώματα.

Ο αρχαιολογικός χώρος Machu Picchu (“παλιό βουνό”, κατά μια ερμηνεία της ονομασίας του στη γλώσσα Quechua), βρίσκεται στην κορυφή ενός όρους, σε υψόμετρο 2.400 μέτρων, 80 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Cusco. Χαρακτηρίστηκε μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO το 1983.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024