Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Τουρίστες προκάλεσαν φθορές στο Machu Picchu

Τατιάνα Ρόκου - 14 Ιανουάριος 2020, 09:55

Οι τουρίστες (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), υπήκοοι Βραζιλίας, Αργεντινής, Γαλλίας και Χιλής, συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στον Ναό του Ήλιου. Αντιμετωπίζουν τουλάχιστον 4 χρόνια φυλάκισης εάν κριθούν ένοχοι για 'φθορά κληρονομιάς του Περού'.


Έξι ξένοι τουρίστες συνελήφθησαν στο Περού με την κατηγορία ότι παρεισέφρησαν σε απαγορευμένες περιοχές του αρχαιολογικού χώρου του Machu Picchu και προκάλεσαν ζημιές στον Ναό του Ήλιου, τμήμα του διασημότερου μνημείου του πολιτισμού των Ίνκα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι τουρίστες, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, υπήκοοι Βραζιλίας, Αργεντινής, Γαλλίας και Χιλής, συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή στον Ναό του Ήλιου από φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και αστυνομικούς.

“Οι έξι τουρίστες συνελήφθησαν, τελούν υπό κράτηση και διενεργείται έρευνα σε βάρος τους για πρόκληση βλαβών στην πολιτιστική κληρονομιά”, δήλωσε ο Wilbert Leyva, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Cusco, στο κεντρικό τμήμα του Περού, όπου βρίσκεται το Machu Picchu.

Η νομοθεσία του Περού προβλέπει την επιβολή ποινών τουλάχιστον τεσσάρων ετών φυλάκισης σε οποιονδήποτε προκαλεί ζημιά στην εθνική πολιτιστική κληρονομιά.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ένας λίθος στον Ναό του Ήλιου αποσπάστηκε από τοίχο και προκάλεσε ρωγμή στο δάπεδο. Πέραν του ότι μπήκαν σε απαγορευμένο τομέα του αρχαιολογικού χώρου και προκάλεσαν ζημιές, οι τουρίστες κατηγορούνται επίσης πως βεβήλωσαν τον Ναό του Ήλιου, καθώς βρέθηκαν ανθρώπινα περιττώματα.

Ο αρχαιολογικός χώρος Machu Picchu (“παλιό βουνό”, κατά μια ερμηνεία της ονομασίας του στη γλώσσα Quechua), βρίσκεται στην κορυφή ενός όρους, σε υψόμετρο 2.400 μέτρων, 80 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Cusco. Χαρακτηρίστηκε μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO το 1983.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top