Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αεροσκάφος της Delta άδειασε καύσιμα πάνω από σχολεία στο Λος Άντζελες, 60 τραυματίες

Τατιάνα Ρόκου - 15 January 2020, 09:31

Τουλάχιστον 60 άτομα, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά νοσηλεύθηκαν για δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα.


Επιβατικό αεροσκάφος Boeing 777-200 της Delta Airlines με 288 επιβάτες άδειασε καύσιμα πάνω από πέντε δημοτικά σχολεία και ένα γυμνάσιο, καθώς πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX).


Τα καύσιμα των αεροσκαφών αδειάζονται σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης, ώστε να ελαφρύνει το αεροπλάνο, αλλά μόνο πάνω από ερημικές περιοχές και σε υψηλό υψόμετρο, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η πτήση 89 της Delta Airlines επέστρεφε στο αεροδρόμιο λόγω προβλημάτων σε κινητήρα.


Το σχολείο που επλήγη περισσότερο είναι το δημοτικό Park Avenue Elementary στο Cudahy, όπου τραυματίστηκαν 20 παιδιά και 11 ενήλικες, από το οποίο περνούν τα αεροπλάνα στην πορεία τους για να προσγειωθούν στο LAX.

”Υπάρχουν ειδικές διαδικασίες απόρριψης καυσίμων για τα αεροσκάφη ποτυ κινούνται προς και από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ”, αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η FAA. ”Αυτές οι διαδικασίες υπαγορεύουν τα καύρισμα να αδειάζονται πάνω από απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς πληθυσμό και τυπικά σε υψηλότερα υψόμετρα, έτσι ώστε το καύσιμο να εξατμίζεται και να διασκορπίζεται πριν φτάσει στο έδαφος”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top