Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πνευματικά δικαιώματα

Η Αυτοδιαχείριση καλεί όλους τους φορείς να ενωθούν σε έναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Ιανουάριος 2020, 10:03

Η ελληνική αγορά δεν αντέχει δύο ή περισσότερους φορείς είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής. Ο κατακερματισμός της αγοράς έχει ήδη συρρικνώσει σημαντικά τα έσοδα των δημιουργώνμ, υποστηρίζει η Αυτοδιαχείριση.


Η Αυτοδιαχείριση καλεί δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να ενωθούν σε έναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, αυτοδιαχειριζόμενο, μη κερδοσκοπικό και ελεγχόμενο από τα ίδια του τα μέλη, ο οποίος δε θα χρειάζεται για τη λειτουργία του κρατικές επιχορηγήσεις.

“Υπάρχει ΟΣΔ στην Ελλάδα, η Αυτοδιαχείριση. Όλες οι χώρες στην Ευρώπη έχουν ΕΝΑΝ μόνον ΟΣΔ” υποστηρίζει η Αυτοδιαχείριση. “Η ελληνική αγορά δεν αντέχει δύο ή περισσότερους φορείς είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής. Ο κατακερματισμός της αγοράς έχει ήδη συρρικνώσει σημαντικά τα έσοδα των δημιουργών.

Η Αυτοδιαχείριση είναι ανοικτή σε κάθε είδους συζήτηση με ΟΛΕΣ τις πλευρές, προκειμένου να γίνουν αμοιβαίες συνεννοήσεις για την επόμενη μέρα και τον τρόπο της ένωσης όλων των δημιουργών και εκδοτών μουσικής, Ελλήνων και ξένων, κάτω από την ίδια στέγη. Ο διαρκής διχασμός μεταξύ των δημιουργών και η έλλειψη σύμπνοιας, είναι παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία ιδιωτικών εταιρειών. Ο κίνδυνος να επαναληφθούν οι πρακτικές του παρελθόντος είναι προ των πυλών”.

Η Αυτοδιαχείριση επισημαίνει ότι έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα σχήματα που εκπροσωπούν δημιουργούς (ΑΣΜΑ 450+, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ, Ένωση Ελλήνων Εκδοτών, ΕΥΕΔ, ΕΔΕΜ), “προκειμένου να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να χαράξουμε από κοινού την επόμενη μέρα. Ευελπιστούμε ότι θα παραμεριστούν οι όποιοι εγωισμοί και εμπάθειες και θα ορισθεί άμεσα συνάντηση”.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top