Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση κρατά τη Flybe στον αέρα
Αεροπορικές εταιρείες

Συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση κρατά τη Flybe στον αέρα

Η συμφωνία -η οποία συνήφθη μεταξύ της μητρικής εταιρείας Flybe Connect Airways και της κυβέρνησης μετά από ώρες διαπραγματεύσεων- εξαλείφει την άμεση απειλή για απώλεια 2.400 θέσεων εργασίας στον αερομεταφορέα, με έδρα το Devon.

Η αεροπορική εταιρεία Flybe καταφερε να αποτρέψει την κατάρρευσή της μετά από συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία προχωρά σε παύση φορολογίας και “έγχυση” δεκάδων εκατομμυρίων λιρών από τους ιδιοκτήτες της.

Το Sky News αναφέρει ότι η HM Revenue & Customs (HMRC) συμφώνησε κατά τη διάρκεια συνομιλιών χθες Τρίτη 14 Ιανουαρίου, να καθυστερήσει σημαντικό μέρος των εκκρεμουσών φορολογικών υποχρεώσεων της αεροπορικής εταιρείας.

Η συμφωνία -η οποία συνήφθη μεταξύ της μητρικής εταιρείας Flybe Connect Airways και της κυβέρνησης μετά από ώρες διαπραγματεύσεων- εξαλείφει την άμεση απειλή για απώλεια 2.400 θέσεων εργασίας στον αερομεταφορέα, με έδρα το Devon.

Οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης συμφώνησαν επίσης να προβούν σε επανεξέταση της περιφερειακής συνδεσιμότητας της Βρετανίας, υπό την επίβλεψη αξιωματούχων του Τμήματος Μεταφορών, ενώ ο καγκελάριος Sajid Javid θα εξετάσει μεταρρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται ο φόρος Air Passenger Duty (APD) στις εσωτερικές πτήσεις.

Επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία, η Andrea Leadsom, Secretary of State for Business, Energy and Industrial Strategy, δήλωσε: “Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι συμφωνήσαμε με τους μετόχους της Flybe να τη διατηρήσουμε σε λειτουργία, εξασφαλίζοντας ότι οι περιφέρειες του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνουν συνδεδεμένες. Αυτά θα είναι ευπρόσδεκτα νέα για το προσωπικό, τους πελάτες και τους πιστωτές της Flybe και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον”.

Η είδηση της συμφωνίας ανακοινώθηκε μετά από 48 ώρες, όταν η Flybe βρέθηκε στο χείλος της κατάρρευσης, ενώ η λογιστική εταιρεία EY ήταν σε κατάσταση αναμονής για να επιβλέψει ενδεχόμενη διοίκηση.

Ο Grant Shapps, γραμματέας Μεταφορών, πρόσθεσε την υποστήριξή του στο πακέτο διάσωσης, γράφοντας στο twitter: “Χαίρομαι που είχαμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε στενά με τη Flybe για να διασφαλίσουμε ότι η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης θα μπορέσει να συνεχίσει να συνδέει κοινότητες σε ολόκληρη τη Βρετανία”.

Το πακέτο διάσωσης -το οποίο περιλαμβάνει τους ιδιοκτήτες του που θα βάλουν πάνω από 20 εκατ. λίρες στερλίνες στην επιχείρηση- θα παράσχει στην Flybe το κεφάλαιο κίνησης που απαιτείται για να επιβιώσει τη “δύσκολη” χειμερινή περίοδο και να εφαρμόσει ένα σχέδιο ανάκαμψης, που καταρτίστηκε πέρυσι.

Οι άλλοι μέτοχοι της Connect Airways είναι ο Όμιλος Stobart και η Cyrus Capital Partners, οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν εκφράσει επιφυλάξεις τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τη δέσμευση περαιτέρω χρηματοδότησης στις ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Η κοινοπραξία που ανέλαβε τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της Flybe πέρυσι υποσχέθηκε να αντλήσει 100 εκατ. λίρες στερλίνες βάσει του σχεδίου, με την αεροπορική εταιρεία να μετονομάζεται σε Virgin Connect μέσα στο 2020.

Στη Βρετανία, η Flybe έχει σημαντική παρουσία σε 25 αεροδρόμια. Η εταιρεία μεταφέρει περισσότερους από 8 εκατ. επιβάτες ετησίως και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνδεση των πόλεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Belfast, το Norwich, το Southampton  και το Bristol.

Αν και θα υπάρξει ανακούφιση από τη διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας, η συμφωνία προκαλεί ερωτηματικά για το κατά πόσο η βρετανική κυβέρνηση είχε τα κίνητρα που χρειάζονταν για να βοηθήσει στη διάσωση πολύ μεγαλύτερων βρετανικών αεροπορικών εταιρειών, όπως της Monarch που κατέρρευσε το 2017 και της Thomas Cook τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024