Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧ. Θεοχάρης: 'Ο ελληνικός τουρισμός πέρασε τις εξετάσεις το 2019'
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης: 'Ο ελληνικός τουρισμός πέρασε τις εξετάσεις το 2019'

Αν και ο ΣΕΤΕ είχε προειδοποιήσει τον υπουργό Τουρισμού ότι το 2019 τα έσοδα θα είναι μειωμένα, ο χρόνος 'έκλεισε' με σημαντική διψήφια αύξηση.

“Κλείσαμε τη χρονιά έχοντας μια σημαντική διψήφια αύξηση στα έσοδα. Αυτό δεν ήταν προδιαγεγραμένο. Ήταν ένα αποτέλεσμα, κυρίως λόγω της δουλειάς που έγινε το β’ εξάμηνο και μάλιστα στις πρώτες συναντήσεις που έκανα με τον ΣΕΤΕ μου είχαν πει ‘προετοιμάσου, μισό με 1 δισ. ευρώ θα είναι τα έσοδα κάτω και πρέπει να το διαχειριστείς πολιτικά’. Αυτή ήταν η πρώτη συμβουλή που που έδωσαν. Νομίζω ότι μόνο αυτό είναι αρκετό…” Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στη χθεσινή εκπομπή “10” της ΕΡΤ.

Ο κ. Θεοχάρης σχολίασε ακόμη την επιλογή του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο πρόσωπο της πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

“Η συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε αρχίσει να πλήττει το κύρος του ίδιου του θεσμού της δημοκρατίας, να πλήττει τους ίδιους τους ανθρώπους, των οποίων τα ονόματα είχαν ακουστεί και ήταν η ώρα να ανακοινωθεί το όνομα. Το timing του πρωθυπουργού είναι κατά την άποψή μου, πολύ σωστό. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία φυσικά είναι η ίδια η επιλογή, πέρα από το timing”, δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

“Δεν είναι ένα στενά πολιτικό πρόσωπο, αλλά ένα πρόσωπο που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Η δικαιοσύνη είναι μία από τις τρεις εξουσίες, καταλαβαίνει τη λογική και τους μηχανισμούς της δημοκρατίας, η ίδια συνέβαλε όλα αυτά τα χρόνια με την καριέρα της σε αυτούς και συνεπώς νομίζω ότι μπορεί να παίξεις ένα πολύ ενεργό ρόλο. Εξάλλου, το χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς της, η σύνθεση, είναι αυτό ακριβώς που είναι αναγκαίο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κυβερνά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να βρει τους τρόπους, άνθρωποι που στον πολιτικό στίβο αντιμάχονται καθημερινά, να τους φέρει στο ίδιο τραπέζι να βρουν ένα μίνιμουμ συναίνεσης, όταν υπάρχουν οι συνθήκες για τέτοιου είδους συναίνεση. Αυτό χρειάζεται έναν άνθρωπο της σύνθεσης και άρα τα πολιτικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται για αυτήν τη θέση τα έχει. Το δεύτερο είναι ότι είναι μια επιλογή αξιών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε ένα προσωπο, το οποίο συγκεντρώνει, και συμβολικά και ουσιαστικά, μια σειρά από χαρακτηριστικά που τονίζουν τις αξίες που θέλει να προβάλλει συνολικά και για τη χώρα: τη ισότητα, την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ενότητα και, τέλος, το περιβάλλον”.

Τέλος, για το μεταναστευτικό, ο υπουργός ανέφερε ότι είναι ένα πρόβλημα που εντείνεται ολοένα και περισσότερο από εξωγενείς παράγοντες και είναι προφανές ότι όσο η ένταση αυτή μεγαλώνει, χρειάζεται περισσότερος και καλύτερος συντονισμός. “Η προσωπική μου άποψη είναι ότι καλώς είχε συσταθεί επί ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο (σ.σ. Μεταναστευτικής Πολιτικής) διότι τότε το πρόβλημα ήταν πάρα πολυ΄έντονο”. Και κατέληξε λέγοντας ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να το μοιραστεί συνολικά η ελληνική κοινωνία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024