Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Filming trip ισπανικού καναλιού σε Μαγνησία και Μετέωρα

Τατιάνα Ρόκου - 16 Ιανουάριος 2020, 11:19

Οι εκπομπές της RTVE 'Senderos del Mundo' και 'Turismo Rural en el Mundo', με 500.000 τηλεθεατές μόνο στην Ισπανία, εντάσσουν την Ελλάδα στον οδηγό της δημοφιλούς παραγωγής 'Φυσικοί προορισμοί του κόσμου'.


Τηλεοπτικά γυρίσματα από το Κανάλι 2 της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης RTVE, διοργανώνει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, με σκοπό την παραγωγή δύο τρίγλωσσων τηλεοπτικών εκπομπών, που θα  προβληθούν τέλη Φεβρουαρίου στην Ισπανία και σε άλλες ισπανόφωνες, αγγλόφωνες και γερμανόφωνες χώρες του κόσμου.

Πρόκειται για τις δύο εκπομπές της RTVE “Senderos del Mundo” και “Turismo Rural en el Mundo” με 500.000 τηλεθεατές μόνο στην Ισπανία, που εντάσσουν την Ελλάδα στον οδηγό της δημοφιλούς παραγωγής “Φυσικοί προορισμοί του κόσμου”.

Είναι μία ακόμη σημαντική δράση του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του οργανισμού για την παγκόσμια προβολή των θεματικών τουριστικών προϊόντων και των εναλλακτικών επιλογών, που προσφέρει η χώρα σε ηπειρωτικούς ελληνικούς προορισμούς μοναδικού κάλλους, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.Ο παρουσιαστής της εκπομπής Senderos del Mundo Juan Frutos και εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής Orange Productions SL, συνοδευόμενος από το σκυλάκι /μασκώτ της εκπομπής Migas και τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου, επισκέπτεται από 13-21 Ιανουαρίου τα Μετέωρα, τον Βόλο, τον Εθνικό Δρυμό Πηλίου και την παράκτια διαδρομή του Παγασητικού κόλπου με σκοπό:
Α) να συλλέξει οπτικό υλικό για τις  παραλίες, τα ορεινά και πεδινά οικοσυστήματα και τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής,
Β)  να προβάλλει:

  • τις παραδοσιακές τεχνικές λαϊκής τέχνης  (κεραμοποιία, αργυροχρυσοχοΐα)  - την τοπική γαστρονομία, οινοποιία αλλά και την παραγωγή του τσίπουρου
  • την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων την οικολογική συγκομιδή και αξιοποίηση του καρπού, κ.ά.


Fam/press trips ΕΟΤ Ιανουαρίου
Στο μεταξύ ξεκίνησε, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2020, το νέο  πρόγραμμα ταξιδίων εξοικείωσης που υλοποιεί ο ΕΟΤ και  τα Γραφεία του στο Εξωτερικό –σε συνεργασία πάντα με τις εκάστοτε περιφέρειες- στοχεύοντας στην καλύτερη προβολή της χώρας μας διεθνώς. Στο πλαίσιο αυτό:

  • Την Αθήνα επισκέφθηκε (5-7 Ιανουαρίου), η ταξιδιωτική συντάκτρια της δημοφιλούς free press βρετανικής εφημερίδα City A.M,  με σκοπό τη συγγραφή αφιερώματος που θα προβάλλει την Αθήνα ως ιδανικό προορισμό city break για το βρετανικό κοινό. Η City A.M εκδίδεται σε 335.000 φύλλα, ενώ η ηλεκτρονική της έκδοση εμφανίζει άνω του 1 εκατ. επισκέπτες το μήνα Το press trip διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.
  • Την Εύβοια και Λήμνο επισκέπτεται (12-16 Ιανουαρίου) εκπρόσωποι του γραφείου γαμήλιων εκδηλώσεων του Βουκουρεστίου, Nunta pe Plaja, με σκοπό την ανάδειξη νησιωτικών και παραθαλάσσιων προορισμών στην Ελλάδα για τη διοργάνωση γαμήλιων εκδηλώσεων για το ρουμανικό κοινό. Το fam trip διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ρουμανίας.
  • Τέλος, με πρωτοβουλία της Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ισραήλ, επισκέπτονται την Αθήνα από τις 18 Ιανουαρίου, ομάδα τεσσάρων παικτών escape rooms, με σκοπό να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τα αντίστοιχα δωμάτια απόδρασης (escape rooms) που διαθέτει η πόλη. Στόχος του ταξιδίου εξοικείωσης είναι να προβληθεί η Αθήνα ως ιδανικός προορισμός για το δημοφιλές αυτό παιχνίδι, που είναι πολύ διαδεδομένο στο Ισραήλ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top