Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αύξηση 4,5% των ταξιδιών των Αμερικανών στην Ευρώπη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιανουάριος 2020, 13:50

Ισπανία και Ιταλία ήταν οι χώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2019 από τους Αμερικανούς τουρίστες. Η IPK International εκτιμά ότι τα εξερχόμενα ταξίδια από τη Βόρεια Αμερική θα αυξηθούν κατά 3% το 2020.


Σύμφωνα με το World Travel Monitor, το α’ οκτάμηνο του 2019, τα εξερχόμενα ταξίδια από τη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 4,5% σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ τα εξερχόμενα ταξίδια από τη Λατινική Αμερική μειώθηκαν κατά 3%. Συνολικά, σε ετήσια βάση, αποκαλύπτεται αύξηση κατά 3,5% των εξερχόμενων ταξιδιών από την Αμερική.

Με αύξηση 7%, τα ταξίδια στην Ευρώπη παρουσιάζουν άνοδο σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο. Η Ευρώπη όχι μόνο πέτυχε, ως προορισμός, τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των Βορειοαμερικανών τουριστών, αλλά και μεταξύ των Λατινοαμερικανών. Τα ταξίδια προς την Ισπανία και την Ιταλία είχαν ιδιαίτερη ζήτηση. Οι χώρες αυτές σημείωσαν έντονη αύξηση του αριθμού των Αμερικανών επισκεπτών τους, με +11 και +10% αντιστοίχως. Ακόμα και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο υπέστη πρόσφατα πτώση, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από την Αμερική.

Σε σύγκριση με τα ταξίδια στην Ευρώπη, τα ταξίδια στην αμερικανική ήπειρο αυξήθηκαν σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό (+3%). Τα ταξίδια στην Ασία είχαν μόνο 3% αύξηση.

Σε άνοδο τα ταξίδια αναψυχής
Όσον αφορά στους λόγους για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, τα ταξίδια αναψυχής γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην αμερικανική ήπειρο. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, ο τομέας των διακοπών αυξήθηκε κατά 5% και τώρα καταλαμβάνει λίγο περισσότερο από το 60% της αγοράς. Αντίθετα, τα επαγγελματικά ταξίδια μειώθηκαν κατά 1%.

Ανάπτυξη και στα city breaks
Με αύξηση 10%, τα city breaks βρίσκονται πάνω από το μέσο όρο ανάπτυξης. Οι διακοπές εντός των ΗΠΑ σημείωσαν επίσης ανάπτυξη (+9%). Με αύξηση 6% η αγορά κρουαζιέρας είχε μια πολύ θετική εξέλιξη, ακολουθούμενη από τα ταξίδια μετ‘επιστροφής, τα οποία αυξήθηκαν κατά 5%. Αντίθετα, οι ηλιόλουστες διακοπές σε παραλίες σημείωσαν πτώση 1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top