Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣυνεργασία του Μουσείου Schönbrunn της Βιέννης με το Αχίλλειο στην Κέρκυρα
Πολιτισμός

Συνεργασία του Μουσείου Schönbrunn της Βιέννης με το Αχίλλειο στην Κέρκυρα

Συνάντηση της προέδρου ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου με την ηγεσία του Μουσείου Schönbrunn της Βιέννης για συνεργασία με το Αχίλλειο Κέρκυρας. Το μουσείο αποτελεί ισχυρή επωνυμία (brand) για το νησί των Φαιάκων.

Η δυνατότητα συνεργασίας του Μουσείου Schönbrunn της Βιέννης με το Αχίλλειο στην Κέρκυρα και η ενδεχόμενη μεταφορά τεχνογνωσίας εξετάστηκε χθες σε συνάντηση που είχε η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του μουσείου, Klaus Panholzer, και την επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης, δρ. Elfriede Iby.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του ΕΟΤ στα θερινά ανάκτορα του Schönbrunn, όπου έζησε η πριγκίπισσα Σίσσυ, στο περιθώριο του ταξιδιού της κας Γκερέκου στην αυστριακή πρωτεύουσα, εν όψει της διεθνούς τουριστικής έκθεσης “FerienMesse 2020“, που άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή του ΕΟΤ και 16 Ελλήνων συνεκθετών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Γκερέκου υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο πολιτιστικός τουρισμός και για τις δύο χώρες καθώς και την σπουδαιότητα και την αναγνωρισιμότητα που χαίρει το Αχίλλειο διεθνώς. Επιπλέον, τόνισε ότι το μουσείο αποτελεί ισχυρή επωνυμία (brand) για το νησί των Φαιάκων, την οποία θα πρέπει να στηρίξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι και τοπικοί φορείς, αλλά και η κοινωνία του νησιού, προκειμένου να δοθεί προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.

Εξάλλου, η πρόεδρος του ΕΟΤ απηύθυνε επίσημη πρόσκληση κ. Panholzer να επισκεφθεί με τους συνεργάτες του την Κέρκυρα και το Αχίλλειο, με σκοπό να συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς και να μεταφέρει την γνώση και την εμπειρία του για την ανάδειξή του.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου (δεξιά), με την επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Μουσείου Schönbrunn, δρ. E. Iby, τον διευθύνοντα σύμβουλο του μουσείου, Kl. Panholzer (δεύτερος από αριστερά) και στέλεχος του ίδιου μουσείου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024