Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΝέα ταυτότητα και καμπάνια για τη ‘Φιλοξενία’ του Νομού Ηρακλείου
Προβολή προορισμού

Νέα ταυτότητα και καμπάνια για τη ‘Φιλοξενία’ του Νομού Ηρακλείου

Η εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου και το rebranding της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων-Δωματίων Ν. Ηρακλείου έγινε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Με το σύνθημα “Your Cretan Family” (η κρητική σας οικογένεια) επανασυστήνονται τα μικρά τουριστικά καταλύματα του Νομού Ηρακλείου στη διεθνή τουριστική αγορά. Δίνοντας ένα ξεκάθαρο στίγμα για το είδος διακοπών που πρεσβεύουν τα μέλη της, η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων-Δωματίων Ν. Ηρακλείου “Φιλοξενία” παρουσίασε τη νέα τουριστική της καμπάνια στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης. Η έμφαση δίνεται πλέον στην υψηλή ποιότητα, στην προσωπική επαφή με τους επισκέπτες και στον κρητικό χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρουν αυτές οι επιχειρήσεις.

Η νέα καμπάνια αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου που εκπόνησε ο δρ. Δημήτρης Κούτουλας, ειδικός του τουριστικού μάρκετινγκ και πανεπιστημιακός, για λογαριασμό της Ένωσης. Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει μια σειρά από δράσεις για την ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων, την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των μελών της Ένωσης καθώς και τη συστηματικότερη προβολή τους στη διεθνή αγορά. Επίκεντρο της όλης προσπάθειας είναι το υπό ανάπτυξη διαδικτυακό τουριστικό portal “Experience Crete“, μέσω του οποίου δε θα προβληθούν μόνο τα τουριστικά καταλύματα αλλά και οι κορυφαίοι πάροχοι εμπειριών και δραστηριοτήτων σε όλη την Κρήτη.

Μαζί με το επιχειρησιακό σχέδιο παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Ένωσης, την οποία δημιούργησε η σχεδιάστρια κα Νικολέτα Βασιλάκη. Με ύφος εξόχως κρητικό το νέο αυτό τουριστικό brand αναβαθμίζει ριζικά την εικόνα του κλάδου και επαναλανσάρει τα μικρά καταλύματα ως μια σύγχρονη και ελκυστική πρόταση φιλοξενίας.

“Δεν μπορούμε στις σημερινές συνθήκες της αγοράς να σταθούμε με τις πρακτικές και τις νοοτροπίες του χθες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Χριστοδουλάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του νέου επιχειρησιακού σχεδίου στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. “Ήταν πιεστική η ανάγκη για το φορέα μας να αλλάξει τον τρόπο δράσης του προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε χρήσιμοι για τις επιχειρήσεις-μέλη μας. Έτσι απευθυνθήκαμε στον κ. Κούτουλα και στην κ. Βασιλάκη να μας σχεδιάσουν τη νέα μας καμπάνια, ώστε η ενασχόληση της Ένωσης με το μάρκετινγκ να γίνει με απόλυτο επαγγελματισμό και να μπορέσουμε να επιτύχουμε άμεσα οφέλη για τα μέλη μας. Το ζητούμενο είναι όχι απλώς να διατηρήσουμε αλλά νa αυξήσουμε το πελατολόγιό μας και να προσδώσουμε μεγαλύτερο κύρος και αναγνωρισιμότητα στα μικρά οικογενειακά καταλύματα”.

“Υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ αφενός του ειδικού βάρους που έχει ο κλάδος των ενοικιαζομένων δωματίων, διαμερισμάτων και βιλών για τον ελληνικό τουρισμό και αφετέρου της εικόνας που έχει επικρατήσει στην αγορά για αυτές τις επιχειρήσεις”, τόνισε ο κ. Κούτουλας κατά την παρουσίαση της νέας καμπάνιας. “Ακόμη και καταλύματα με άρτια αισθητική που προσφέρουν φιλοξενία υψηλού επιπέδου υποβαθμίζονται από την ταύτισή τους με όρους όπως το ‘rooms to let’ και ‘studios’, γεγονός που κάνει εμφανές το πρόβλημα στο branding του κλάδου. Με τη νέα καμπάνια επιχειρούμε να εκσυγχρονίσουμε την εικόνα του κλάδου και να τονίσουμε ότι οι επιχειρήσεις αυτές προσφέρουν εγκάρδια και ιδιαίτερα ποιοτική φιλοξενία με καθαρά κρητικό χαρακτήρα”.

“Μου έδωσε ισχυρό κίνητρο το γεγονός ότι συνάντησα και συνεργάστηκα με ανθρώπους που έχουν ως σκοπό τους το καλό του τόπου και δρουν συλλογικά”, ανέφερε η κα Βασιλάκη. “Η όλη έμπνευση για τον εικαστικό σχεδιασμό της νέας ταυτότητας προέκυψε αβίαστα από την πολιτισμικά φορτισμένη λέξη ‘φιλοξενία’, η οποία αποτυπώνεται στο νέο brand με τρόπο συναισθηματικό και συνδυάζεται με τις καθαρές γραμμές του τίτλου ‘Experience Crete’. Έτσι επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ταυτότητα με διαχρονική και οικουμενική αισθητική, καθώς η τουριστική καμπάνια της Ένωσης απευθύνεται σε επισκέπτες από όλον τον κόσμο“.

Η εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου και το rebranding της Ένωσης έγινε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η επόμενη δράση που προγραμματίζει η Ένωση είναι η πραγματοποίηση ενός σεμιναριακού διημέρου για τα μέλη της στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024