Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και παγκόσμια υγεία

Έλεγχοι στα αμερικανικά αεροδρόμια λόγω του νέου ιού στην Κίνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Ιανουάριος 2020, 09:02

Οι αρχές των ΗΠΑ ήδη ξεκίνησαν να ελέγχουν τους ταξιδιώτες, σε πρώτη φάση σε τρία αεροδρόμια (LAX, JFK και San Francisco International), προκειμένου να εντοπίζουν όσους που είναι ή έχουν περάσει από την πόλη Wuhan της κεντρικής Κίνας και μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα του νέου κοροναϊού.


Οι αρχές των ΗΠΑ ήδη ξεκίνησαν να ελέγχουν τους ταξιδιώτες, σε πρώτη φάση σε τρία αεροδρόμια, προκειμένου να εντοπίζουν ανθρώπους που είναι ή έχουν περάσει από την πόλη Wuhan της κεντρικής Κίνας και μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα του νέου κοροναϊού ο οποίος προσβάλλει το αναπνευστικό και έχει προκαλέσει επιδημία κρουσμάτων πνευμονίας με δύο νεκρούς επί συνόλου 45 κρουσμάτων, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) αναφέρει ότι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια του Λος Άντζελες, της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο άρχισαν ήδη να πραγματοποιούνται και επικεντρώνονται σε ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ που επιβιβάστηκαν σε απευθείας πτήσεις ή πέρασαν από τη Wuhan, πόλη 11 εκατ. κατοίκων. Βάσει των διαδικασιών ελέγχου, οι ταξιδιώτες από τη Wuhan θα οδηγούνται σε απομονωμένα τμήματα των αεροδρομίων, θα τους ζητείται να συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο και θα εξετάζεται εάν έχουν πυρετό. Όσοι εμφανίζουν πιθανά συμπτώματα θα υποβάλλονται σε επιπλέον ερωτήσεις για την πιθανή έκθεσή τους. Αν θεωρείται πως χρειάζεται, θα διακομίζονται σε κέντρα υγείας για εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής, εκτός Κίνας έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα του κοροναϊού, ένα στην Ιαπωνία και ένα στην Ταϊλάνδη, ωστόσο στελέχη των CDC επισήμαναν ότι αναμένεται να καταγραφούν περισσότερα. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Τουρισμού της Ταϊλάνδης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters την περασμένη Τετάρτη ότι περίπου 800.000 Κινέζοι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν τη χώρα για τον εορτασμό του Κινεζικού Σεληνιακού Νέου Έτους αυτόν το μήνα. “Συνήθως έχουμε 1,200 αφίξεις από την Wuhan στην Ταϊλάνδη, οι οποίες μπορεί να ανέλθουν και σε 1.500-1.600 την περίοδο του Κινεζικού Σεληνιακού Νέου Έτους, έτσι θα αυξήσoυμε το προσωπικό μας”, ανέφερε ο διευθυντης του Τμήματος Ελέγχου Επιδημιών της Ταϊλάνδης, Sophon Iamsirithaworn.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε θεωρεί το νέο στέλεχος εξίσου φονικό με αυτό που προκαλεί το ΣΟΑΣ (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο - SARS), ωστόσο η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμη αρκετές αδιευκρίνιστες παράμετροι, ιδίως το εάν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, πως και πόσο εύκολα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top