Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Φορέα Τουρισμού Χίου με Περιφέρεια Β. Αιγαίου και Δήμους Χίου, Οινουσσών και Ψαρών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 January 2020, 15:40

Προσπάθεια συντονισμού των δράσεων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μία κοινή κατεύθυνση, με μοναδικό στόχο την τουριστική επιβίωση και ανάπτυξη των τριών νησιών.


Το πρώτο καθοριστικό βήμα που θα επιτρέψει την εκπόνηση και υλοποίηση ενός σχεδιασμού που θα βάλει εκ νέου τη Χίο στον τουριστικό χάρτη, αναδεικνύοντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού προορισμού, έγινε το περασμενο Σάββατο 18 Ιανουαρίου από το νεοσύστατο Φορέα Τουρισμού Χίου.


Ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρματζης (δεξιά) με τον πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού κ. Αυγουστή Νεαμονίτη.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “Πολίτης” της Χίου, ο Φορέας Τουρισμού προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τους Δήμους Χίου, Ψαρών, Οινουσσών, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς και με το Επιμελητήριο Χίου, σε μία προσπάθεια να κατευθύνει τις δράσεις των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μία κοινή κατεύθυνση, με μοναδικό στόχο την τουριστική επιβίωση και ανάπτυξη των τριών νησιών.

Σε αυτό το εγχείρημα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος, σημειώνοντας ότι ”σήμερα δίνεται η απάντηση σε όσους επέμεναν από την αρχή ότι ο Φορέας Τουρισμού είναι καταδικασμένος να αποτύχει”. Ο κ. Λεγάτος υπογράμμισε ότι με την υπογραφή των μνημονίων συνεργασίας τα χρήματα που θα διαθέτουν από εδώ και στο εξής οι φορείς αυτοδιοίκησης, αλλά και το Επιμελητήριο Χίου θα είναι σε στοχευμένες και όχι μεμονωμένες δράσεις προβολής και προώθησης όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.


Από αριστερά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελής Λεγάτος, ο αντιδήμαρχος Χίου κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Νύκτας.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά μέλη του φορέα, προβλήθηκε βίντεο που επιμελήθηκε η κα Ευαγγελία Γεραζούνη, και πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των ομάδων εργασίας του Φορέα με χαιρετισμούς των κ.κ. Αυγουστή Νεαμονίτη, Νίκου Νύκτα, Παντελή Μπουγδάνου, Σταμάτη Κάρμαντζη, Κώστα Βεργίνα, Γιώργου Δανιήλ, Μάνου Μισσιρλή και Παντελή Λεγάτου, ενώ “έκλεισε” με την υπογραφή των μνημονίων συνεργασίας και την παράθεση μπουφέ στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων του Μουσείου Μαστίχας.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top