Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτέγαση στην 3η ηλικία: Όταν το ξενοδοχείο κοστίζει λιγότερο από τον οίκο ευγηρίας
Ξενοδοχία

Στέγαση στην 3η ηλικία: Όταν το ξενοδοχείο κοστίζει λιγότερο από τον οίκο ευγηρίας

Κατά τη διάρκεια ενός έτους, ένας Αμερικανός συνταξιούχος θα πληρώσει περίπου 21.900 δολάρια για να μείνει σε ένα Holiday Inn (στην ειδική τιμή για ηλικιωμένους) για 365 ημέρες. Ο οίκος ευγηρίας θα κοστίσει 68.620 δολάρια, που είναι και η συνήθης τιμή, σύμφωνα με το Forbes.

Ο 64χρονος Terry Robison είναι ένας Αμερικανός συνταξιούχος της εργατικής τάξης που προσπαθεί να κάνει τα χρήματά του να διαρκέσουν καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Και το Holiday Inn φαίνεται οτι τον βοηθά σε αυτό. Σε δημοσίευσή του στο Facebook, αξιολόγησε το κόστος ανά ημέρα για διαμονή σε ένα σπίτι για ηλικιωμένους συνταξιούχους και το ημερήσιο κόστος διαμονής σε ένα Holiday Inn. Ο Robison διαπίστωσε ότι με την εφαρμογή της έκπτωσης για ηλικιωμένους που υπάρχει, το Holiday Inn του κοστίζει λιγότερο από 60 δολάρια την ημέρα. Ο οίκος ευγηρίας από την άλλη πλευρά, κοστίζει περίπου 188 δολάρια την ημέρα, καθιστώντας το περισσότερο από τρεις φορές πιο ακριβό.

“Με αυτό τον υπολογισμό μένουν 128.77 δολ. την ημέρα για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο σε οποιοδήποτε εστιατόριο θέλουμε ή υπηρεσία δωματίου, πλυντήριο, φιλοδωρήματα και τηλεοπτικές ταινίες. Επιπλέον, παρέχουν ένα σπα, πισίνα, αίθουσα εκγύμνασης, σαλόνι και πλυντήριο ρούχων, κ.λπ. Οι περισσότεροι έχουν δωρεάν οδοντόκρεμα και ξυράφια, και δωρεάν σαμπουάν και σαπούνι. Και με φιλοδώρημα 5 δολ. την ημέρα έχεις όλο το προσωπικό πρόθυμο να σε βοηθήσει”, έγραψε ο Robison στο Facebook. “Σε αντιμετωπίζουν σαν πελάτη, όχι ασθενή”.

Χρειάζεται να περιμένει κανείς μήνες για να εισέλθει σε αξιοπρεπή οίκο νοσηλείας. “Το Holiday Inn κάνει την κράτησή σου σήμερα”, πρόσθεσε. “Και δεν είσαι κολλημένος σε ένα μέρος για πάντα – μπορείς να μετακινηθείς από Inn σε Inn ή ακόμα και από πόλη σε πόλη”.

“Το Inn διαθέτει προσωπικό ασφαλείας τη νύχτα και καθημερινή υπηρεσία δωματίου, η οποία ελέγχει για να δει αν είσαι εντάξει. Αν όχι, θα καλέσουν ένα ασθενοφόρο… ή τον νεκροθάφτη”, συνέχισε ο Robison. “Αν πέσεις και σπάσεις ένα ισχίο, η Medicare θα πληρώσει για το ισχίο, και το Holiday Inn θα σε αναβαθμίσει σε σουίτα για το υπόλοιπο της ζωής σου”.

Κατά τη διάρκεια ενός έτους, ο Robison θα πληρώσει περίπου 21.900 δολάρια για να μείνει σε ένα Holiday Inn (στην ειδική τιμή για ηλικιωμένους) για 365 ημέρες. Ο οίκος ευγηρίας θα κοστίσει 68.620 δολάρια, που είναι και η συνήθης τιμή, σύμφωνα με το Forbes. Σε μια έρευνα του 2017 για το κόστος διαβίωσης σε οίκους ευγηρίας διαπιστώθηκε ότι πολλοί δεν ήταν ξεκάθαροι για το κόστος τους και τα στοιχεία έδειξαν ένας συνταξιούχος έφτανε να πληρώνει μέχρι και τα 100.000 δολ./έτος.

Ο Dan Brewer, στέλεχος σε εταιρεία που επενδύει σε ιδιωτικές στεγαστικές εγκαταστάσεις για συνταξιούχους, αναφέρει ότι το κόστος στέγασής τους μπορεί να κυμανθεί από 1.500 έως και 6.000 δολ./μήνα ή 18.000-72.000 δολ. το χρόνο. “Με αυτές τις τιμές, δεν είναι περίεργο ότι ο Terry Robison επιλέγει το Holiday Inn για να ζήσει”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024