Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Το Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε την έναρξη του 11ου κύκλου του

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 January 2020, 15:04

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο μακρόπνοες συμπράξεις ιδιωτικών και δημόσιων φορέων με κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων, γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρουσίασε το θέμα του 11ου χρόνου του, που είναι ένα αφιέρωμα στο 'Ελληνικό Τυρί'.


To Sympossio Greek Gourmet Touring, το γαστρονομικό “όχημα” του Ομίλου Aldemar Resorts που ταξιδεύει εδώ και 10 χρόνια την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό, άνοιξε την αυλαία του την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου με μια εκδήλωση στο ξενοδοχείο Domotel Kastri που έδωσε την ευκαιρία σε εκπρόσωπους τουριστικών φορέων, καταξιωμένους επιχειρηματίες και όλους όσους στηρίζουν το σκοπό του Sympossio, να γιορτάσουν την αξία των συνεργειών και τις δυνατότητες της ελληνικής γαστρονομίας και του ελληνικού τουρισμού.

Με οικοδεσπότες τους κ.κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Aldemar Resorts και Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Domotel Hotels & Resorts, το Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε την έναρξη του 11ου κύκλου του. Με μία δεκαετία επιτυχημένης παρουσίας σε πάνω από 67 πόλεις και 19 χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης ήδη στο ενεργητικό του, φέτος γιορτάζει το ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης νέας δεκαετίας.Το Sympossio έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο μακρόπνοες συμπράξεις ιδιωτικών και δημόσιων φορέων με κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων, γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρουσίασε το θέμα του 11ου χρόνου του, το οποίο είναι ένα αφιέρωμα στο “Ελληνικό Τυρί”. Τα ελληνικά τυριά, με ιστορία και αναφορά που συναντάται από την εποχή του Ομήρου κιόλας, και συγκεκριμένα στην “Οδύσσεια”, αποτελούν μια μοναδική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην εγχώρια και τη διεθνή κουζίνα. Τον πλούτο και την ποικιλία των ελληνικών τυριών που αποτελούν και μια από τις βασικές κατηγορίες εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας μας αναδεικνύει το Sympossio 2020.

Η κα Κατερίνα Γκαγκάκη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφους και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο πρέσβης της Ουκρανίας Sergii Shutenko και άλλοι.

Τη βραδιά άνοιξε ο εμπνευστής του Sympossio, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, λέγοντας: “To Sympossio δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν όλοι όσοι το αγκάλιασαν δεν έβαζαν ο καθένας το λιθαράκι του. Δε βασίζεται στη χρηματική συμβολή, αλλά στη συμμετοχή με ό,τι πόρους έχει ο καθένας”.


Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο.

Με την παρουσία του τίμησε και χαιρέτισε την εκδήλωση ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος δήλωσε: ”Η γαστρονομία δεν είναι απλώς μία ακόμη παράμετρος, ένα δευτερεύον στοιχείο στο πακέτο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Ο κόσμος της ελληνικής γεύσης μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η υπέροχη ελληνική κουζίνα μπορεί να αναδειχθεί σε ξεχωριστό πόλο έλξης τουριστών αλλά και να λειτουργήσει συμπληρωματικά και ενισχυτικά στη φιλοξενία που υπόσχεται και προσφέρει η Ελλάδα. Είναι ευρέως γνωστό πως η ελληνική κουζίνα έχει βάλει τις βάσεις της Μεσογειακής διατροφής και έχει κερδίσει πολλούς φίλους στο εξωτερικό χάρη στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες κλασικές ελληνικές πρώτες ύλες (ελαιόλαδο, φέτα, γιαούρτι, μέλι, φύλλο ζύμης, κ.ο.κ.) που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη διεθνή κουζίνα. Το πως συνδέεται η γαστρονομία με τον τουρισμό είναι νομίζω εύκολο να το αντιληφθεί κανείς. Ο τουρίστας που θα έρθει στη χώρα μας, πέρα από τα μέρη που θα επισκεφτεί, θα εκτιμήσει ιδιαίτερα και το φαγητό αυτού του τόπου. Και αν μείνει ικανοποιημένος από τη γεύση και την ποιότητα που θα συναντήσει, αυτό θα αποτελέσει μία δυνατή θύμησηκαι ένα ακόμη κίνητρο για να επιστρέψει. Και όχι μόνο μία φορά. Για να πετύχουμε την περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, για να φέρουμε την Ελλάδα σε κεντρική θέση παγκοσμίως ως γαστρονομικό προορισμό, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Και η κεντρική εξουσία και οι τοπικοί φορείς και οι παραγωγοί”.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε ότι ”η συμμετοχή μας στο 11ο Symposio Greek  Gourmet Touring με θέμα το Ελληνικό Τυρί, προσφέρει ακόμα μία δυνατότητα ανάδειξης των τυριών εξαιρετικής ποιότητας που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα και αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία στα πλαίσια στήριξης της ελληνικής αγροδιατροφικής αξίας και της σημασίας της που έχει για την τουριστική, αλλά και ευρύτερα, την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας”.

Ο Pierre-Emmanuel Duband, International Sales Manager της Aegean, που είναι στρατηγικός συνεργάτης του Sympossio επί σειρά ετών, ανέφερε: ”Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι απόψε εδώ, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Sympossio 2020, καθώς θεωρώ πως όλοι όσοι είμαστε παρόντες, η Aldemar Resorts, η Aegean και το σύνολο των συνεργατών του Sympossio, μοιραζόμαστε τον ίδιο σκοπό που δεν είναι άλλος από την προβολή της καλύτερης εκδοχής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η Aegean, με τις αξίες που τη διακρίνουν, τον επαγγελματισμό, την υψηλή ποιότητα και την αφοσίωση στην παροχή άριστων υπηρεσιών, στέκεται δίπλα στο Sympossio για μια ακόμα χρονιά και εύχεται καλή επιτυχία στην 11η χρονιά του”.

Τη σταθερή στήριξη του στο Sympossio εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας: ”Ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου, περιοχής γνωστής για την ποιότητα των αγροτικών της προϊόντων, έχω θέσει ως στρατηγική επιδίωξη την προβολή και ανάδειξή τους προκειμένου να καταστούν περαιτέρω αναγνωρίσιμα και να διαδοθούν ακόμα περισσότερο στις αγορές του εξωτερικού. Αυτή η στρατηγική μας συμπίπτει απόλυτα με τους στόχους που έχει θέσει και υπηρετεί εξ’αρχής η πρωτοβουλία Sympossio, αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία της Aldemar Resorts”.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης που και φέτος στηρίζει το Sympossio δήλωσε: ”Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής πολιτικής για την ανάδειξη του νησιού, ως προορισμού για τους ανθρώπους που αναζητούν τα ιδιαίτερα διατροφικά πρότυπα. Με αυτό το δεδομένο το Sympossio Greek Touring,  έρχεται να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και ενισχυτικά, δίπλα στις δικές μας πρωτοβουλίες για την προβολή της κρητικής γαστρονομίας και του πολιτισμού της Κρήτης στο εξωτερικό”.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Domotel Hotels & Resorts, καλωσόρισε τους καλεσμένους στο Domotel Kastri υπογραμμίζοντας: ”Η Domotel Hotels & Resorts συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή με χαρά και τιμή. Το Ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι πολλά περισσότερα από ήλιος και θάλασσα. Η Ελληνική γαστρονομία είναι συνοδοιπόρος της πολιτιστικής μας εξέλιξης και ποικιλίας. Η ολιστική εμπειρία των επισκεπτών μας είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα μας και ο πυρήνας της ταυτότητας του προορισμού μας. Η Domotel Hotels & Resorts με ηγετική παρουσία και ευρεία διασπορά στην ηπειρωτική Ελλάδα συστρατεύτηκε με την Aldemar Resorts, την ιστορική ελληνική αλυσίδα ξενοδοχείων, στην προώθηση εκτός συνόρων αυτής της ιδέας. Καλοτάξιδο να είναι το Sympossio 2020”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι γεύθηκαν μοναδικά ελληνικά προϊόντα με πρωταγωνιστή το τυρί, καθώς και το μενού που θα γευτούν οι συμμετέχοντες στο φετινό Sympossio, το οποίο φέρει την υπογραφή των Executive Chefs του Ομίλου Aldemar Resorts. Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο μουσικός Στέφανος Κόκκαλης, που ταξίδεψε τους καλεσμένους με μοναδικές μελωδίες στο πιάνο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top