Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Eco-friendly χώροι στο Υπουργείο Τουρισμού για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 January 2020, 11:55

Τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης σε επιλεγμένους 'friendly' χώρους του υπουργείου, όπου συνήθως συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι.


Στο πλαίσιο της μετάβασης στη “NO Plastic” εποχή και συμμετέχοντας στη μεγάλη προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον,  τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε επιλεγμένους “friendly” χώρους του Υπουργείου Τουρισμού, όπου συνήθως συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι, όπως η κουζίνα, τα meeting room και όπου θα υπάρχει σήμανση το μήνυμα ”φιλικός προς το περιβάλλον εργασίας χώρος”.

Με το μήνυμα ”Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στο περιβάλλον σου”, το Υπουργείο Τουρισμού ξεκινά πρόγραμμα δράσεων δύο ταχυτήτων, αρχικά με μία τρίμηνη φάση “εκπαίδευσης” και ενημέρωσης εργαζομένων και στη συνέχεια με την πλήρη μετάβαση στη νέα εποχή.

Παράλληλα, θα διανεμηθούν στους εργαζόμενους ενημερωτικά έντυπα σχετικά με τη μείωση  και κατάργηση του πλαστικού μίας χρήσης στην καθημερινότητα και θα ενημερωθούν οι διευθυντές του υπουργείου, αλλά και το προσωπικό καθαριότητας για τις δυνατότητες ανακύκλωσης, ενώ θα υπάρχει στο εξής και η ένδειξη “Plastic Free Zone” στα e-mails του υπουργείου.

Σε δεύτερη φάση δημιουργεί τις δικές του ιστορίες-παραδείγματα μηνιαίου εθελοντισμού και καλής πρακτικής κοινωνικής ανταποδοτικότητας (όπως με τα πλαστικά καπάκια που μαζεύονται ανά μήνα), με σκοπό να προσφέρει σε κοινωνικές δράσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως δήλωσε ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης, το υπουργείο δίνει τον τόνο και το μήνυμα μιας νέας βιώσιμης εποχής, μιας εποχής απαλλαγμένης από το πλαστικό, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top