Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟλοκληρωμένο Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού
Ιαματικός τουρισμός

Ολοκληρωμένο Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού

Αναρτήθηκε στο site του υπουργείου ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές και με τα χαρακτηριστικά κάθε πηγής.

“Θέλεις να μάθεις ποιες ιαματικές πηγές στη χώρα μας είναι αναγνωρισμένες; Θέλεις να ενημερωθείς για τις ευεργετικές ιδιότητες της κάθε μιας;” Το Υπουργείο Τουρισμού ανάρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα του το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού έθεσε ως προτεραιότητα της στρατηγικής του τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες ανήκει και ο ιαματικός τουρισμός. Μετά, λοιπόν, από συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών με τους εμπλεκόμενους φορείς αναρτήθηκε –για πρώτη φορά– στο site του υπουργείου ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές και με τα χαρακτηριστικά κάθε πηγής.

Τα βήματα είναι απλά:
Πηγαίνουμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mintour.gov.gr/Statistics/stoixeia-iamatikon-pigon
Αμέσως εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας  με τα σημεία όπου βρίσκονται οι 70 πηγές.

Κλικάροντας πάνω σε κάθε σημείο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί:
  • για τον Δήμο που ανήκει η πηγή
  • για τη θερμοκρασία της πηγής
  • για τον τρόπο χρήσης.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου Pdf μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία “ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών”, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, “στη χώρα που ‘γεννήθηκε’ ο ιατρικός τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό. Αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού υγείας και βασική προτεραιότητα του Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού αποτελεί ο ιαματικός τουρισμός, στο πλαίσιο του οποίου έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας, με απώτερο στόχο να προάγουν και να αναπτύξουν το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024