Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Πρώτη παρουσίαση του προγράμματος 'Γαστρονομικές Κοινότητες' στην Expotrof 2020

Τατιάνα Ρόκου - 23 January 2020, 09:51

Οι Γαστρονομικές Κοινότητες στην Expotrof 2020 παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη φιλοσοφία τους, την ταυτότητά τους, το σχέδιο δράσης τους και τους ανθρώπους που τις αποτελούν, κάνοντας το πρώτο τους δημόσιο βήμα για να γνωστοποιήσουν τη δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα περιοχές της χώρας.


Η 7η Έκθεση Expotrof - The Greek Fine Food Exhibition, ανοίγει τις πύλες της από 24-26 Ιανουαρίου 2020 (10.00-20.00) στην Αθήνα, φιλοξενώντας στα περίπτερα Β166-Β168 την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος ”Γαστρονομικές Κοινότητες - Gastronomy and Wine Tourism”.

O εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος των Γαστρονομικών Κοινοτήτων κ. Γιώργος Πίττας, δημιουργός του Greek Gastronomy Guide και γνωστός από το Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το συγγραφικό του έργο στο χώρο της Γαστρονομίας- θα παρουσιάσει τις πρώτες Γαστρονομικές Κοινότητες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Στην έκθεση Expotrof 2020, για πρώτη φορά, οι φίλοι της ελληνικής γαστρονομίας θα γνωρίσουν ένα φιλόδοξο project που αποσκοπεί -μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων- να αναπτύξει τη γαστρονομία στα κύτταρά της, να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου και της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού. Πιο αναλυτικά, θα γίνει παρουσίαση της δουλειάς που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες 10 Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας.

Στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων στην Expotrof 2020 οι επισκέπτες θα γνωρίσουν πολλά ετερογενή πράγματα: προϊόντα και τοπικές κουζίνες, τόπους και τοπία, επαγγελματίες του κλάδου (αγροτικός τομέας - μεταποίηση - εστίαση - φιλοξενία), σχέδια, όνειρα και αυτοδεσμεύσεις, δυσκολίες και απογοητεύσεις, μανιφέστα και εμπειρίες, ανθρώπινες ιστορίες, εργαλεία σκέψης, δουλειάς και επικοινωνίας, θεσμούς, χορηγούς, συμβάσεις και προϋπολογισμούς, αλλά πάνω από όλα τους ανθρώπους των Γαστρονομικών Κοινοτήτων που με σχέσεις συνεργασίας επιχειρούν να διαχειριστούν όλα αυτά για να κτίσουν τον στόχο τους:

  • Να αναδείξουν τη γαστρονομία των περιοχών τους και να την κάνουν μέσο ανάπτυξης και διαμόρφωσης της ταυτότητας του τόπου τους.
  • Να κάνουν τους τόπους τους ένα μεγάλο τραπέζι γεύσεων, γνώσεων, δημιουργίας, συνεργασίας και χαράς.

Στην παρακείμενη Γαστρονομική σκηνή του ”Μαγειρεύουμε Ελλαδα” στο χώρο της έκθεσης, με παρουσιαστές τον κ. Κωνσταντίνο Μπουγιούρη, την κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την κα Εύα Παρακεντάκη εννιά Γαστρονομικές Κοινότητες θα παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά εδέσματα της περιοχής τους με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

  • 11.45-12.00 Σκιάθος
  • 14.45-15.00 Πήλιο
  • 19.00-19.15 Kερκίνη

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

  • 11.45-12.00 Αμοργός
  • 14.45-15.00 Νεμέα
  • 16.45-17.00 Ζαγόρι
  • 19.00-19.15 Ρόδος

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

  • 11.45- 12.00 Νάουσα
  • 18.00-18.15 Κέρκυρα


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top