Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαι σε τουριστική καραντίνα η Κίνα εξαιτίας του νέου κοροναϊού
Προορισμός

Και σε τουριστική καραντίνα η Κίνα εξαιτίας του νέου κοροναϊού

Οι τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας -China Southern, China Eastern και China Air επιστρέφουν στους επιβάτες τους τους ναύλους για ακυρωμένες πτήσεις, ενώ το ίδιο κάνουν και μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες για τις κρατήσεις, συμπεριλαμβανομένων των IHG και Hyatt.

Το “σύμπλεγμα” των παλατιών στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, το Disney Resort στη Σαγκάη και άλλα τουριστικά αξιοθέατα έχουν κλείσει, ενώ τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες έρχονται αντιμέτωπα με ακυρώσεις, καθώς ο κοροναϊός προκαλεί όλο και περισσότερα θύματα.

Η επιδημία ξέσπασε στην αρχή του Σεληνιακού Νέου Έτους της Κίνας, το οποίο συνήθως σημαίνει ότι περισσότερα από 400 εκατ. Κινέζους ταξιδεύουν για να βρεθούν με τις οικογένειές τους και αποτελεί μια από τις πιο ακμαίες περιόδους για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Οι τιμές των μετοχών των τριών μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της Κίνας –China Southern, China Eastern και China Air – κατρακύλισαν, όταν οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρέπει να επιστρέψουν στους επιβάτες τους τους ναύλους για ακυρωμένες πτήσεις.

Μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων των IHG και Hyatt, παραιτούνται και αυτές από τα τέλη ακύρωσης στα περισσότερα ξενοδοχεία της Κίνας.

Το Βιετνάμ και η Σιγκαπούρη είναι οι δύο τελευταίες χώρες που επιβεβαιώνουν νέες περιπτώσεις του ακόμη ελάχιστα γνωστού στελέχους του κοροναϊού. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί περιπτώσεις στην Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, 14 άτομα είχαν βρεθεί στην πόλη Wuhan το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Η υπηρεσία Public Health England συμβουλεύει οποιονδήποτε βρέθηκε στην Wuhan τις τελευταίες 14 ημέρες να καλέσει το νούμερο NHS 111. Η ταξιδιωτική οδηγία για την Κίνα είναι να αποφύγονται όλα (εκτός από τα απολύτως απαραίτητα) ταξίδια στη Wuhan.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η Κίνα επέκτεινε την καραντίνα σε εννέα ακόμη πόλεις εκτός της Wuhan, αποκλείοντας 20 εκατ. κατοίκους από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη δημόσια ψυχαγωγία. Όλες αυτές οι πόλεις βρίσκονται στην επαρχία Hubei.

Όλες οι υπηρεσίες πτήσεων, μετρό, λεωφορείων και τρένων έχουν ανασταλεί στη Wuhan και παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται στις πόλεις Huanggang και Ezhou από σήμερα, Παρασκευή. Επιπλέον, όλοι οι κάτοικοι στη Wuhan πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου σε δημοσιους χώρους.

“Κατά την άποψή μου, η προσπάθεια να απομονωθεί μια πόλη 11 εκατ. ανθρώπων είναι κάτι νέο στην επιστήμη”, δήλωσε ο Gauden Galea, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας στην Κίνα, στο πρακτορείο Associated Press. “Δεν έχει δοκιμαστεί προηγουμένως ως μέτρο δημόσιας υγείας. Δεν μπορούμε σε αυτό το στάδιο να πούμε ότι θα λειτουργήσει ή όχι”.

Στο Πεκίνο, όλες οι σημαντικές εκδηλώσεις αναστέλλονται επ’αόριστον, κάτι που περιλαμβάνει και εκείνες για τις διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Στο Χονγκ Κονγκ ακυρώθηκαν ένα διεθνές καρναβάλι και ένα διεθνές ετήσιο τουρνουά ποδοσφαίρου, καθώς και οι παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις για το Νέο Έτος στο Μακάο.

Στη φωτό, η υλοποίηση των μέτρων απομόνωσης του κινεζικού πληθυσμού (φωτό: Weibo).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024