Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυξημένα και στην Ελλάδα τα μέτρα για τον νέο κοροναϊό – Στο 'Ελ. Βενιζέλος' 7 Κινέζοι από τη Wuhan
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Αυξημένα και στην Ελλάδα τα μέτρα για τον νέο κοροναϊό – Στο 'Ελ. Βενιζέλος' 7 Κινέζοι από τη Wuhan

Οι Κινέζοι τουρίστες απομονώθηκαν και εξετάστηκαν από το ΚΕΛΛΠΝΟ (πλέον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας), αποδείχθηκε πως δε νοσούν και αναχώρησαν για τη Σαντορίνη.

Αυξημένα είναι και στη χώρα μας τα μέτρα ετοιμότητας για τον νέο κοροναϊό. Χθες το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” γκρουπ 15 τουριστών από την Κίνα, επτά εκ των οποίων ήταν από την πόλη Wuhan. Οι ελληνικές αρχές ήταν ενήμερες για την πτήση που ερχόταν από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης. Οι Κινέζοι τουρίστες απομονώθηκαν και εξετάστηκαν από το ΚΕΛΛΠΝΟ (πλέον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας), αποδείχθηκε πως δε νοσούν και αναχώρησαν για τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, “αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα ‘πιστόλια’. Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται”. Και σημείωσε ότι “σε θέματα Δημόσιας Υγείας πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και επαγγελματισμός. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με το European Centre for Disease Prevention and Control και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μαγικός τρόπος να μη φτάσει ο κοροναϊός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει η πρόληψη και η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση, ώστε να αποφεύγεται ο πανικός”.

Η Κίνα αναστέλλει τις οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό
Η Κίνα αναστέλλει τις οργανωμένες εκδρομές στο εσωτερικό, αλλά και τρίτες χώρες από σήμερα 27 Ιανουαρίου, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού. Πιο συγκεκριμένα, αναστέλλονται οι οργανωμένες εκδρομές και τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε θα δέχονται πληρωμές για οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, όπως μετέδωσε το κανάλι CCTV.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές των ΗΠΑ διέταξαν τους διπλωματικούς υπάλληλους τους να προχωρήσουν σε εκκένωση από την πόλη Wuhan, όπως μεταδίδουν οι New York Times.

Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ έκλεισαν για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου κοροναϊού. Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της Hong Kong Disneyland θα συνεχίζουν να λειτουργούν.

Οι Global Times μεταδίδουν πως 22 επαρχίες με συνολικό πληθυσμό 1,1 δισεκατομμυρίων έχουν κηρύξει κατάσταση υγειονομικού συναγερμού επιπέδου 1. Παράλληλα περίπου 56 εκατομμύρια κάτοικοι ζουν υπό το καθεστώς αποκλεισμού. Επιχειρήσεις, μνημεία και χώροι συναθροίσεων κλείνουν μέχρι νεωτέρας – ανάμεσά τους τμήμα του Σινικού Τείχους. Τα μνημεία The Ming Tombs και Yinshan Pagoda επίσης δεν είναι επισκέψιμα πλέον στους τουρίστες.

Όλα τα νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην ενδοχώρα της Κίνας (συνολικά 1.979 κρούσματα) ενώ οι υπόλοιπες χώρες και περιοχές οι που έχουν αναφερθεί κρούσματα είναι: Ταϊλάνδη, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Γαλλία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Ιαπωνία, Μακάο, Νότια Κορέα, ΗΠΑ και Νεπάλ. Ωστόσο ερευνάται ένας ύποπτο κρούσμα στο Τορόντο του Καναδά. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί 2.026 κρούσματα σε παγκόσμια κλίμακα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024