Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤο ΞΕΕ 'κερνά' Ελλάδα στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού στη HO.RE.CA.
Γαστρονομία

Το ΞΕΕ 'κερνά' Ελλάδα στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού στη HO.RE.CA.

Με τιμώμενες περιοχές τη Δράμα και την Πάτμο, το κοινό θα δοκιμάσει παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα, με σκοπό να ενημερωθεί για τους γαστρονομικούς θησαυρούς και των δύο περιοχών.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος θα σερβίρει για ακόμα μια χρονιά Ελληνικό Πρωινό στη HO.RE.CA. στο Hall 4, A19-B17, συνεχίζοντας μέσα από αυτή ΤΗ δράση τη στήριξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Υπό την επιμέλεια του consultant chef και πιστοποιημένου καθηγητή μαγειρικής, κ.Στράτου Ιωσηφέλλη και μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα ζωντανών μαγειρικών δράσεων, οι επισκέπτες θα βιώσουν μια ακόμα διαφορετική γαστρονομική εμπειρία και κατ’ επέκταση την ιδανική ελληνική φιλοξενία, κατανοώντας τους λόγους για τους οποίους το Ελληνικό Πρωινό πρέπει να καθιερωθεί στα τραπέζια όλων των καταλυμάτων της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους.

Με τιμώμενες περιοχές τη Δράμα και την Πάτμο, το κοινό θα δοκιμάσει παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα με σκοπό να ενημερωθεί για τους γαστρονομικούς θησαυρούς και των δύο περιοχών, να γνωρίσει τον τόπο, την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματά τους και να δοκιμάσει γνήσιες δραμινές αλλά και πατινιώτικες συνταγές.

Παράλληλα, επιλεγμένοι Έλληνες παραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Σκόπελος κ.α. θα εκθέτουν τα προϊόντα τους καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης με γευστικές δοκιμές και, φυσικά, ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα οφέλη συμμετοχής στο Ελληνικό Πρωινό.

Πρόγραμμα live cooking

Παρασκευή 07/02/2020
12.00: Πλατσέντα Λέσβου.
15.00: Κανταΐφι φωλιά με πουρέ από φασόλια Νευροκοπίου, τηγανιτό αυγό, σάλτσα καυτερής πιπεριάς και μελιτζάνας, λούτζα και κατσικίσιο τυρί.
17.00: Σκοπελίτικες πίτες.

Σάββατο 08/02/2020
12.00: Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Δράμας.

  • Ανοιχτή πίτα με αλεύρι από τραχανά, κρέμα ξινόγαλο, λουκάνικο χωριάτικο και βιολογική μυζήθρα.
  • Ασουρές με κολοκυθόσπορο, ρόδι, μπλε μύρτιλα, μέλι, κουκουνάρι και κανέλα.

17.00: Το ΞΕΕ παρουσιάζει το Ελληνικό Πρωινό της Δράμας και της Πάτμου στο Gastronomy Forum.

  • Δραμινή ομελέτα.
  • Πατινιώτικοι σβίγγοι.


Κυριακή 09/02/2020

12.00: Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου.
Πατινιώτικες τυρόπιτες, πουγκιά και αχλαδάκια από το Ζαχαροπλαστείο Χριστόδουλος.

15.00: Ντομάτες κονφί γεμιστές με πλιγούρι, κουκουνάρι, σταφίδες Ζακύνθου, καυτερή πιπεριά Φλωρίνης και τυρί Ίου Οινοσπερίτης.
17.00: Πουγκιά σε φύλλο κιχί γεμιστά με κρητικό λουκάνικο με σταμναγκάθι, λιαστή ντομάτα, ρόδι, βαρελίσια φέτα και φρέσκα αρωματικά.

Δευτέρα 10/02/2020
12.00: Κρεμμυδόπιτα με καπνιστό σύγκλινο Κρήτης και κατσικίσια γραβιέρα Νάξου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024