Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Παρθενική δοκιμαστική πτήση για το νέο Boeing 777Χ

Τατιάνα Ρόκου - 27 Ιανουάριος 2020, 12:43

Το δικινητήριο 777Χ, που μπορεί να μεταφέρει από 384 έως 426 επιβάτες, είναι μια μεγαλύτερη εκδοχή του επιτυχημένου μίνι Jumbo 777 της Boeing. Αναμένεται ότι θα ξεκινήσει τις εμπορικές πτήσεις του το 2021, με την εταιρεία Emirates.


Το νέο αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων της αεροπορικής εταιρείας Boeing, 777Χ, απογειώθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου από το αεροδρόμιο Paine Field, για το παρθενικό του ταξίδι, το οποιο διήρκεσε 3,51 ώρες.

Η Boeing είχε προγραμματίσει δύο φορές αυτήν την πρώτη πτήση, την προηγούμενη εβδομάδα, όμως την ανέβαλε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Seattle.

Η πτήση αυτή θα είναι η πρώτη μιας σειράς δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν για να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια το αεροσκάφος.

Το πιο πρόσφατο μέλος της “οικογένειας” ευρείας καμπίνας της Boeing θα έχει 10% χαμηλότερα κατανάλωση και εκπομπές καυσίμου και 10% χαμηλότερο λειτουργικό κόστος από τον ανταγωνισμό μέσω της προηγμένης αεροδυναμικής του, της τελευταίας γενιάς σύνθετων πτερυγίων από ανθρακονήματα και του πιο προηγμένου εμπορικού κινητήρα που κατασκευάστηκε ποτέ, σύμφωνα με την εταιρεία, τον GE9X της GE Aviation.

Το δικινητήριο 777Χ, που μπορεί να μεταφέρει από 384 έως 426 επιβάτες, είναι μια μεγαλύτερη εκδοχή του επιτυχημένου μίνι Jumbo 777 της Boeing. Ήδη έχει παραγγελθεί (340 παραγγελίες) από μεγάλες εταιρείες, όπως τις ANA, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Lufthansa, Qatar Airways και Singapore Airlines. Το 777Χ αναμένεται ότι θα ξεκινήσει τις εμπορικές πτήσεις του το 2021, με την εταιρεία Emirates.

Το νέο 777X συνδυάζει επίσης τις προτιμώμενες από τις επιβάτες καμπίνες των Dreamlander 777 και 787, με νέες καινοτομίες για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία πτήσης. Οι επιβάτες θα απολαύσουν μια ευρύχωρη καμπίνα αεροσκάφους, μεγάλα, οριζόντια αποθηκευτικά ντουλάπια που κλείνουν εύκολα για άνετη πρόσβαση στα αντικείμενά τους, μεγαλύτερα παράθυρα για θέα από κάθε θέση, καλύτερο ύψος και επίπεδο υγρασίας καμπίνας, λιγότερο θόρυβο και ομαλότερη πτήση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top