Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροσκάφος συνετρίβη στο Αφγανιστάν, σε εξέλιξη οι έρευνες
Αερομεταφορές

Αεροσκάφος συνετρίβη στο Αφγανιστάν, σε εξέλιξη οι έρευνες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της επαρχίας Arif Noori Ghazni δήλωσε στο CBS News ότι το αεροσκάφος πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Kandahar στα νότια της χώρας στην πρωτεύουσα Kabul.

Αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στην ορεινή επαρχία Ghazni, σε κεντρικό σημείο της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, αν και έχει αναφερθεί από τα τοπικά Μέσα ότι επέβαιναν σε αυτό 83 άνθρωποι. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Η Ariana Afghan Airlines, η κρατική αφγανική αεροπορική εταιρεία, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αρνείται έντονα ότι έχει καταπέσει ένα από τα αεροσκάφη της. “Όλες οι πτήσεις της Ariana εξελίσσονται κανονικά” δήλωσε η εταιρεια σε ανακοίνωσή της στο Facebook. “Όντως εχει συμβεί ένα αεροπορικό δυστήχημα αλλά το αεροπλάνο δεν ανήκει στην Ariana, καθώς οι δύο πτήσεις της που έγιναν σήμερα, από τη Herat στην Kabul και από την Herat στο Δελχί ελιναι ασφαλείς” είπε στο Reuters ο διευθύνων σύβουλος της εταιρείας Mirwais Mirzakwal Mirzakwal.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της επαρχίας Arif Noori Ghazni δήλωσε στο CBS News ότι το αεροσκάφος πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Kandahar στα νότια της χώρας στην πρωτεύουσα Kabul. Ο Ghazni ανέφερε ότι ο αεροπλάνο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενω αρνήθηκε ότι ανήκε σε αφγανική αεροπορική εταιρεία, δεν επιβεβαίωσε όμως σε ποια εταιρεία ανήκε.

Το γεγονός ότι το αεροσκάφος κατέπεσε σε περιοχή των Ταλιμπάν σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες στην οροσειρά Hindu Kush κάνουν πολύ δύσκολη την προσέγγιση του σημείου συντριβής. Δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη τι προκάλεσε το δυστύχημα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Αφγανιστάν ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή της στο Facebook ότι έλαβε πληροφορίες για συντριβή πολιτικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι εκείνοι κατέρριψαν το αεροσκάφος. Όπως μεταδίδει το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε ότι επρόκειτο για αμερικανικό αεροσκάφος που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό και πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024