Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜαζικές ακυρώσεις στις κρατήσεις Κινέζων τουριστών προς Ελλάδα
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Μαζικές ακυρώσεις στις κρατήσεις Κινέζων τουριστών προς Ελλάδα

Οι ακυρώσεις προς τα ελληνικά νησιά φτάνουν το 70-80% λένε οι ξενοδόχοι. 'Βροχή' οι ταξιδιωτικές οδηγίες για την Κίνα από διάφορες χώρες.

Μαζικές είναι οι ακυρώσεις στις κρατήσεις Κινέζων τουριστών που επρόκειτο να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτό το διάστημα. Όπως δήλωσαν στο τηλεοπτικό κανάλι “Open TV” Έλληνες που ζουν σε κινεζικές πόλεις, αλλά και άνθρωποι που ταξίδεψαν εκεί το τελευταίο διάστημα, ο κοροναϊός επιβάλλει σειρά περιορισμών. Η μεγαλύτερη ανησυχία των ξενοδόχων στα νησιά προέρχεται από τις μαζικές ακυρώσεις που γίνονται από Κινέζους τουρίστες, ενώ κάνουν λόγο για ακυρώσεις που φτάνουν το 70%-80%.

Όπως άλλωστε ενημέρωσε η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue τον Έλληνα υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Η Βρετανία συνέστησε χθες στους Βρετανούς υπηκόους να ταξιδεύουν ‘μόνο εάν είναι ανάγκη” στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρώντας το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο. “Το Foreign and Commonwealth Office συνεχίζει να συστήνει (στους Βρετανούς πολίτες) να μην ταξιδεύουν στην επαρχία Hubei, ενώ τους συστήνει να ταξιδεύουν μόνο εάν είναι ανάγκη στην υπόλοιπη ηπειρωτική Κίνα (χωρίς να περιλαμβάνεται το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο”, επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας. Ακολουθώντας αυτήν την ταξιδιωτική οδηγία, η British Airways αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από την Κίνα και, κατά συνέπεια, δε θα γίνει καμία απευθείας πτήση από το Λονδίνο προς το Πεκίνο ή τη Σαγκάη για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου ή και για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας. Οι πτήσεις προς Χονγκ Κονγκ θα συνεχιστούν, αλλά οι επιβάτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλη αεροπορική εταιρεία για να κατευθυνθούν στην κινεζική ενδοχώρα.

Εν τω μεταξύ, σε καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων θα τεθούν οι περίπου 200 Βρετανοί που θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με πτήση από τη Wuhan σήμερα. Η πτήση εκκένωσης έχει προγραμματιστεί από τη βρετανική κυβέρνηση για όποιον Βρετανό επιθυμεί να φύγει από το επίκεντρο της έξαρσης του κοροναϊού. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι με την άφιξή τους στο Λονδίνο και εφόσον δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου οι επιβάτες θα έπρεπε να φροντίσουν μόνοι για την απομόνωσή τους για περίοδο δυο εβδομάδων. Σε μία αναβάθμιση των προληπτικών μέτρων ασφαλείας, ωστόσο, δόθηκε εντολή όλοι οι επιβάτες να τεθούν σε καραντίνα.

“Συστήνεται στους πολίτες μας να μην ταξιδεύουν στην Κίνα παρά μόνο εάν είναι απαραίτητο και εάν μεταβούν εκεί, θα πρέπει να αποφεύγουν τις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα του κοροναϊού, ιδίως στην επαρχία Hubei” τονίζει και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. “Οι Τούρκοι υπήκοοι που ζουν στην Κίνα και θα πρέπει να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές της χώρας θα πρέπει να εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα. Θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις δηλώσεις και προειδοποιήσεις της Τουρκικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, των τουρκικών προξενείων στο Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη, τη Γκουανγκζού, της Κίνας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας”.

Το State Department έχει ήδη προειδοποιήσει τους Αμερικανούς υπηκόους να επανεξετάσουν ενδεχόμενο ταξίδι τους στην Κίνα και ιδιαιτέρως στην επαρχία Hubei. Ακόμη, έχει διατάξει την αποχώρηση όλου του μη αναγκαίου αμερικανικού προσωπικού και μελών των οικογενειών τους από την επαρχία, σημειώνοντας πως η “αμερικανική κυβέρνηση έχει περιορισμένη δυνατότητα να παράσχει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης” στους πολίτες της εκεί.

Στη Ρωσία, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Mikhail Mishustin ζητησε εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ενώ η αεροπορική εταιρεία Ural Airlines ανέστειλε τη Δευτέρα όλες τις πτήσεις της προς την Κίνα. Οι Azur Air και iFly ήταν οι πρώτες αεροπορικές τσάρτερ που ανακοίνωσαν (στις 27 Ιανουαρίου) την εξαίρεση από τις καθημερινές πτήσεις τους Ρώσων τουριστών από την Κίνα. Ειδικά οι ρωσικές τσάρτερ αεροπορικές αναμένεται να χάσουν 20-40% της δουλειάς τους λόγω της νέας επιδημίας. Άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως οι S7 Airlines και Aeroflot που πετούν προς Πεκίνο και Σαγκάη από Μόσχα, προσφέρουν αποζημίωση σε επιβάτες που θέλουν να ακυρώσουν την πτήση τους. Και τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία αναστέλλουν τις πωλήσεις των ταξιδιωτικών τους πακέτων προς Κίνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία πυο συλλέχθηκαν από τα ρωσικά σύνορα, το διάστημα Ιαν.-Σεπτ. 2019 περίπου 1,3 εκατ. Κινέζοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη Ρωσία, σχεδόν το 1/3 όλων των εισερχόμενων τουριστών.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 έως χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239, κατά την ίδια πηγή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024