Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήO ΕΟΤ στήριξε τον θαλάσσιο τουρισμό στη φετινή ΒΟΟΤ Düsseldorf
Εκθέσεις

O ΕΟΤ στήριξε τον θαλάσσιο τουρισμό στη φετινή ΒΟΟΤ Düsseldorf

Τα ελληνικά νησιά εκπροσωπήθηκαν στην ΒΟΟΤ Düsseldorf από επαγγελματίες των καταδύσεων, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό και τους λάτρεις των καταδύσεων για τις πολλαπλές τουριστικές δραστηριότητες που προσφέρουν οι νησιωτικοί τους προορισμοί.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε και φέτος στην επαγγελματική έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT, που πραγματοποιήθηκε στο Düsseldorf της Γερμανίας από 18 έως 26 Ιανουαρίου 2020, στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ανάδειξη των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτει η χώρα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, 80 τ.μ. στην αίθουσα Halle11 του καταδυτικού τουρισμού, συμμετείχαν ως συνεκθέτες την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με εκπροσώπηση οκτώ νησιών: Λέρος και Ρόδος από τα Δωδεκάνησα, Αμοργός, Άνδρος, Κέα, Νάξος, Πάρος και Σαντορίνη από τις Κυκλάδες. Στην έκθεση συμμετείχε και η εταιρεία NorthSailing από την Καβάλα.

Τα νησιά εκπροσωπήθηκαν από επαγγελματίες των καταδύσεων, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό και τους λάτρεις των καταδύσεων για τις πολλαπλές τουριστικές δραστηριότητες που προσφέρουν οι νησιωτικοί τους προορισμοί.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θαλάσσιου τουρισμού ΒΟΟΤ ανήλθαν σε περισσότερα από 250.000 άτομα από 106 χώρες. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή επισκεπτών από το εξωτερικό, όπως από Ολλανδία, Βέλγιο, Βρετανία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική και Καναδά.

Σε συνολικά 17 εκθεσιακούς χώρους φιλοξενήθηκαν 1.900 εκθέτες από 71 χώρες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα τους.


Επίσκεψη της γενικής προξένου της Ελλάδας στο Düsseldorf, κας Μ. Παπακωνσταντίνου. Μεταξύ εκπροσώπων της Λέρου και Πάρου, διακρίνεται δεξιά η πρόξενος κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, η κα Ευφροσύνη Γεωργίου, γραμματέας ΟΕΥ, και η αντιδήμαρχος Πάρου κα Θεοδώρα Σαρρή.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε η γενική πρόξενος του Düsseldorf, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, συνοδευόμενη από την κα Ευφροσύνη Γεωργίου, γραμματέα ΟΕΥ. Η κα Παπακωνσταντίνου καλωσόρισε τους συνεκθέτες, συνομίλησε μαζί τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ελληνική συμμετοχή.

Η έκθεση BOOT ως πρωτοπόρα έκθεση θαλάσσιου τουρισμού, είχε ως επίκεντρο θέματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, κατασκευή σκαφών κ.ά. και εστίασε σε διεθνή προγράμματα προστασίας της θάλασσας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024