Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔιεθνής συναγερμός για τον κοροναϊό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Διεθνής συναγερμός για τον κοροναϊό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Μεγάλο το πλήγμα στον κινεζικό τουρισμό, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινώσει την αναστολή πτήσεων προς και από την Κίνα. Κρούσματα σε 18 πλέον χώρες, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει στους 213.

Παγκόσμιο συναγερμό κήρυξε χθες η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με αφορμή την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του φονικού κορωνοϊόυ ανά τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν τα ταξίδια και οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα, μολονότι κήρυξε διεθνή συναγερμό για τον νέο κοροναϊό που προήλθε από την κινεζική πόλη Wuhan. “Ο ΠΟΥ δε συνιστά να περιοριστούν τα ταξίδια, οι εμπορικές συναλλαγές και η μετακίνηση (του πληθυσμού) και αντιτίθεται σε κάθε περιορισμό των ταξιδιών”, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Tedros Adhanom, σε συνέντευξη Τύπου.

Υποπτο κρούσμα στην Ελλάδα
Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κορωναϊού, ο οποίος ταξίδεψε στην πόλη Wuhan της Κίνας. Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού που ελέγχθηκε στην Ελλάδα. Ο ασθενής είναι 62 ετών και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Δείγμα έχει ληφθεί, εστάλη στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Το ΑΧΕΠΑ είναι ένα από 21 νοσοκομεία αναφοράς που ορίστηκαν σε όλη την Ελλάδα και ένα από τα τρία στη Θεσσαλονίκη για τον κορωναιό.

Σε καραντίνα και κρουαζιερόπλοιο στην Ιταλία
Τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν στην Ιταλία δυο Κινέζοι τουρίστες που επιβαίνουν σε κρουαζιερόπλοιο, είναι αρνητικές. Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Costa Crociere, με 6.000 επιβάτες, παρέμεινε μπλοκαρισμένο στο λιμάνι της Civitavecchia, βόρεια της Ρώμης μέχρι οι ιταλικές αρχές να δώσουν το “πράσινο φως” για την αποβίβαση των τουριστών. Στη Ρώμη επιβεβαιώθηκαν επίσης δύο κρούσματα κορωνοϊού. Πρόκειται για δύο Κινέζους τουρίστες οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της τταλικής πρωτεύουσας. Το δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμειναν οι δύο τουρίστες έχει σφραγιστεί και μπορεί να υποβληθούν σε εξετάσεις άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Η Ιταλία διακόπτει τις αεροπορικές πτήσεις από και προς την Κίνα.

Αναστολή πτήσεων της Turkish Airlines στην Κίνα
Η Turkish Airlines αναστέλλει έως τις 9 Φεβρουαρίου τις πτήσεις της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας. Ο Yahya Ustun, Senior Vice President της Turkish Airlines με ανάρτηση στο twitter, τόνισε πως οι πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς στην Κίνα – Πεκίνο, Guangzhou, Σανγκάη και Xian – αναστέλλονται έως τις 9 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. και το Πακιστά αναστέλλει άμεσα τις πτήσεις προς και από την Κίνα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Νέα κρούσματα σε Γερμανία, Γαλλία και τα πρώτα στις ΗΠΑ
Η Γαλλία επιβεβαίωσε το έκτο κρούσμα στη χώρα, ενώ οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ένα πέμπτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο που απασχολείται στην ίδια εταιρεία όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που νόσησαν από τον κινεζικό ιό, στο κρατίδιο της Βαυαρίας. Πρώτη μετάδοση του ιού και στις ΗΠΑ, μεταξύ δύο συζύγων στο Σικάγο. Ο σύζυγος μιας 60χρονης γυναίκας, η οποία είχε προσβληθεί από τον νέο κορωναϊό στην Κίνα, μολύνθηκε, αφού εκείνη επέστρεψε στο Σικάγο, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές. Σήμερα το πρωί φτάνει στη Βρετανία και έκτακτη πτήση με Βρετανούς πολίτες από την κινεζική πόλη Wuhan. Tο αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Brize Norton στην Οξφόρδη. Οι επιβάτες αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, όπου θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας τους, προκειμένου να νοσηλευτούν εάν αναπτύξουν κάποιο από τα συμπτώματα του κοροναϊού.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη τη χώρα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024