Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Ελλάδα και Ισπανία οι πιο φιλικές χώρες για οικογενειακές διακοπές για τους Βρετανούς

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Φεβρουάριος 2020, 11:28

Η Ρόδος ανακηρύσσεται ο κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές, στην 7η θέση μεταξύ των 20 πρώτων. Ακολουθούν (από Ελλάδα) η Κέρκυρα στην 8η θέση, η Ζάκυνθος στην 14η, η Χαλκιδική στην 18η και η Μύκονος στην 19η θέση.


Η Columbus Direct ανέλυσε σε έρευνά της τους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών σε απόσταση 5 ωρών ή λιγότερο με αεροπλάνο από το Λονδίνο και ανακάλυψε τους 20 κορυφαίους. Οι προορισμοί έλαβαν ένα συνολικό σκορ με άριστα το 100 και αναμετρήθηκαν με βάση τον αριθμό των φιλικών προς τις οικογένειες ξενοδοχείων, τον αριθμό των εστιατορίων φιλικών προς τα παιδιά, τον αριθμό των δραστηριοτήτων που κρίθηκαν κατάλληλες για τα παιδιά, τον χρόνο πτήσης από το Λονδίνο και την απόσταση από το αεροδρόμιο προς την πλησιέστερη τοποθεσία διακοπών.

Το Algarve στην Πορτογαλία, κατατάσσεται ως ο απόλυτος οικογενειακός προορισμός με ένα εντυπωσιακό σκορ 78/100 - 10 μονάδες υψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο προορισμό. Γνωστή για τις “χρυσές” αμμουδιές της, τις γραφικές αλιευτικές πόλεις της και τις σπηλιές της, η περιοχή προσελκύει περίπου 4 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο, από οικογένειες έως νεαρά ζευγάρια.

Από όλους τους προορισμούς που εξετάστηκαν, το Algarve παρουσιάζει επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό δραστηριοτήτων που θεωρούνται φιλικές προς τα παιδιά, με διάφορα θαλάσσια πάρκα, ζωολογικούς κήπους και εκδρομές με σκάφος για παρατήρηση δελφινιών. Επιπλέον, ο προορισμός διαθέτει ένα εντυπωσιακό νούμερο σε οικογενειακά ξενοδοχεία (275) και συνολικά 2.529 ξενοδοχεία. Η πτήση από το Λονδίνο διαρκεί λιγότερο από 3 ώρες και το κέντρο της πόλης απέχει μόλις 7 χλμ. από το αεροδρόμιο.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι πιο φιλικές προς τις οικογένειες χώρες
Από τις 20 καλύτερες χώρες για διακοπές φιλικές προς την οικογένεια, η Ελλάδα και η Ισπανία διαθέτουν τους περισσότερους προορισμούς. Ο πιο δημοφιλής ισπανικός προορισμός ανακηρύχθηκε η Μαγιόρκα, στην τρίτη θέση συνολικά, με σκορ 62/100. Η Μαγιόρκα διαθέτει 441 ξενοδοχεία φιλικά προς την οικογένεια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top