Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Δρομολόγηση χωροθέτησης μαρίνας στην Αστυπάλαια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Φεβρουάριος 2020, 13:41

Ο κ. Μάνος Κόνσολας δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης του Δήμου Αστυπάλαια και των φορέων του νησιού, με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί το νησί στο χάρτη των προορισμών για την κρουαζιέρα.


Κοντά στους πολίτες της Αστυπάλαιας ο υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας που επισκέφθηκε το νησί και είχε σειρά επαφών με τους φορείς και το Δήμο. Ο κ. Κόνσολας συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από το δήμαρχο κ. Νίκο Κομηνέα, τους δημοτικούς συμβούλους και τους φορείς.

Ο κ. Κόνσολας ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το Δήμο με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, μέσα από την πρόσληψη τριών στελεχών σε ειδικότητες που έχει ζητήσει ο Δήμος.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο επικεντρώθηκε στα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης με τον κ. Κόνσολα να αναφέρεται στο θέμα της χωροθέτησης μαρίνας στο νησί, προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση, αυτήν την εβδομάδα του δημάρχου με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη χωροθέτηση της μαρίνας.

Θα υπάρξει συνεργασία επίσης ανάμεσα στο Δήμο και στο Υπουργείο Τουρισμού για την τουριστική προβολή της Αστυπάλαιας, παράλληλα με τις προτεραιότητες που θα αναδειχθούν από το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Αστυπάλαιας.

Ο κ. Κόνσολας δεσμεύτηκε επίσης για την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης του Δήμου και των φορέων του νησιού, με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας κ. Θεόδωρο Κόντε, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί η Αστυπάλαια στο χάρτη των προορισμών για την κρουαζιέρα.

Ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι “η Αστυπάλαια πρέπει να διαμορφώσει το δικό της αυτόνομο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στην ποιότητα, προσελκύοντας επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και αξιοποιώντας τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top