Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Σλοβενία και Ιρλανδία

Τατιάνα Ρόκου - 03 Φεβρουάριος 2020, 14:34

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη διοργάνωση μικρών και ευέλικτων συνεδρίων, για τα οποία η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, διαθέτουν τις υποδομές να υποστηρίξουν και να τα συνδυάσουν με τα υπόλοιπα τουριστικά προϊόντα της περιοχής, όπως το φυσιολατρικό, περιηγητικό και πολιτιστικό τουρισμό.


Η ισχυρή δυναμική της Θεσσαλονίκης και των άλλων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικού προορισμού για το συνεδριακό και γενικό τουρισμό καταγράφηκε στις συμμετοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε δύο μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις –την έκθεση συνεδριακού τουρισμού “CONVENTA 2020”, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας (22-23 Ιανουαρίου 2020), και την έκθεση γενικού τουρισμού “Holiday World Show”, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο (24-27 Ιανουαρίου 2020)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά με επιτυχία στην έκθεση “CONVENTA 2020” στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, μία από τις πιο στοχευμένες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη, όπου υποστήριξε την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε ιδανική επιλογή για τη διεξαγωγή μεγάλων συνεδριακών διοργανώσεων.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένωσε τις δυνάμεις της με τους Οργανισμούς Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής και έδωσε δυναμικό “παρών” στην έκθεση γενικού τουρισμού Holiday World Show” στο Δουβλίνο, όπου ήταν η μοναδική Περιφέρεια με παρουσία στην έκθεση.

Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους Ιρλανδούς που θέλουν να ταξιδεύουν όλο και περισσότερο σε περιοχές με ήλιο, θάλασσα, πολιτισμό και καλό φαγητό και διασκέδαση. Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον των Ιρλανδών αυξημένο (περίπου 900 άτομα πέρασαν από το περίπτερο και ζήτησαν πληροφορίες). Η Ιρλανδία είναι μία χώρα ανερχόμενης οικονομίας και υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα για τον τουρισμό. Η απευθείας αεροπορική σύνδεση βέβαια με το Δουβλίνο που ξεκίνησε πέρυσι (Απρίλιο - Οκτώβριο), άνοιξε το δρόμο και δίνει μία νέα δυναμική στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.Είναι χαρακτηριστικές  οι επαφές που έγιναν από κοινού με τους tour Operators, καθώς και το feedback της προηγούμενης χρονιάς. Ο Product Executive Stephen Long της Click&Go, ένας από τρεις κορυφαίους Tour Operators της Ιρλανδίας, με πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη 8 ξενοδοχείων και 18 στη Χαλκιδική, δήλωσε χαρακτηριστικά πως έμεινε πολύ ικανοποιημένος με την περσινή πορεία των κρατήσεων και πως για πρώτη χρονιά πούλησε πάνω από 450 πακέτα. Η Carmel Cassidy Groups & Product Department της SUNWAY, επίσης μία από τις τρεις κορυφαίες Tour Operators της Ιρλανδίας η οποία προς το παρόν έχει πρόγραμμα μόνο στη Χαλκιδική, δήλωσε ενθουσιασμένη με την περυσινή πορεία των κρατήσεων που για πρώτη χρονιά πούλησε  περίπου 800 πακέτα ενώ συνεργάζεται με 20 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική. Παρόμοιες εντυπώσεις είχε και η General Manager Paula Coughlan της DAWSON Travel, η οποία προσφέρει 30 ξενοδοχεία στην Θεσσαλονίκη, δύο στην Περαία και πάνω από 80 στη Χαλκιδική. Όλα δείχνουν πως η αγορά του Δουβλίνου έχει προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή.

Η αποστολή αποτελούμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κ. Ιωάννη Γιώργο και στελέχη των δύο Οργανισμών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν εκτός των άλλων και με την πρέσβειρα της Ελλάδος στο Δουβλίνο, κα Αικατερίνη Σιμοπούλου, την πρέσβειρα της Κύπρου, κα Χάρις Χριστοδουλίδου καθώς και ο John Spollen, πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ιρλανδίας (ITAA) που επισκέφτηκαν το περίπτερο.


Η ΠΚΜ στη διεθνή τουριστική έκθεση Holiday World Show στο Δουβλίνο.

“Η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά στην προτίμηση των επαγγελματιών του χώρου του τουρισμού. Με τη συμμετοχή μας σε αυτές τις εκθέσεις απευθυνόμαστε σε διοργανωτές συνεδρίων και σε τουριστικούς πράκτορες που αναζητούν νέους προορισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες αυθεντικές και βιωματικές εμπειρίες και ένα πολυποίκιλο και πολυθεματικό τουριστικό προϊόν”, υπογράμμισε ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος.

Κατά τη διάρκεια των δύο διεθνών τουριστικών εκθέσεων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, επιστημονικών ενώσεων και διοργανωτές συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων από όλες τις μεγάλες αγορές. Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώθηκε στη διοργάνωση μικρών και ευέλικτων συνεδρίων, για τα οποία η Θεσσαλονίκη αλλά και οι άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτουν τις υποδομές να υποστηρίξουν και να τα συνδυάσουν με τα υπόλοιπα τουριστικά προϊόντα της περιοχής, όπως το φυσιολατρικό, περιηγητικό και πολιτιστικό τουρισμό. Κατά τις συναντήσεις αυτές παρουσιάστηκε ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας και η ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τη διεξαγωγή συνεδρίων, ενώ αναδείχθηκαν και οι άλλοι προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Κεντρική Μακεδονία διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό και από την ιρλανδική αγορά και σε αυτό συμβάλλει ιδιαίτερα η απευθείας αεροπορική σύνδεση του Δουβλίνου με τη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο Απρίλιο - Οκτώβριο, η οποία ξεκίνησε πέρσι. Η πλειονότητα των Ιρλανδών δυνητικών τουριστών είναι μεταξύ 35-70 ετών, οικογένειες με παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας, που ενδιαφέρονται κυρίως για περιηγήσεις, υπαίθριες δραστηριότητες και γαστρονομία. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Κεντρική Μακεδονία παρουσιάστηκε ως ιδανικός τουριστικός προορισμός που, εκτός από διακοπές χαλάρωσης με το δίπτυχο “ήλιος - θάλασσα”, προσφέρει τουρισμό πόλης και πολλαπλές επιλογές πολιτιστικού και περιπατητικού τουρισμού, συνδυάζοντας εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις και εκλεκτά τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Σιμοπούλου, όπου συζητήθηκε η πρόταση για τη διοργάνωση στοχευμένων δράσεων (workshops) το προσεχές διάστημα στο Δουβλίνο, όπου στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν θεματικά τον προορισμό και θα συνομιλήσουν σε κατ‘ιδίαν Β2Β συναντήσεις με τοπικούς δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.Η ΠΚΜ στη διεθνή τουριστική έκθεση Conventa 2020 στη Λιουμπλιάνα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top