Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Φεβρουάριος 2020, 15:52

Τα μαθήματα ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, για 40 σπουδαστές.


Πρώτη φορά μετά απο 10 χρόνια, στο ιδιόκτητο διατηρητέο της κτίριο, η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης ξανάνοιξε τις πόρτες της για 40 σπουδαστές που επιλέχθηκαν από 1.000 παραληφθήσες αιτήσεις. Τα μαθήματα ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου. Προϊσταμένη της σχολής είναι η κα Περσεφόνη Τρίχα.Ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας δήλωσε: “Σήμερα, η δυναμική του ελληνικου΄τουρισμού οφείλεται σε ανθρώπους όπως οι ξεναγοί, που με υψηλό επαγγελματισμό αποτελούν τοθυ πρεσβευτές του πολιτισμού μας, το δίαυλο μέσα από τον οποίο περνά η ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρα ας στους επισκέπτες της.


Αριστερά, η κα Έφη Καλαμπουκίδου, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών (FEG) με την προϊσταμένη της σχολής, κα Περσεφόνη Τρίχα.


Για εμάς, αναβάθμιση της εκπαίδευσς των ξεναγών είναι κομβικό ζήτημα, Είναι στοίχημα προσωπικό, αλλά και της κυβέρνησης που στοχεύει στην ανατροπή του μοντέλου της τουριστικής εκπαίδευσης.Με αποφασιστικότητα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις απαρίτητες διαδικασίες και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια για τη λειτουργία της Σχολής στη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι σε όλους τους σπουδαστές καλή σταδιοδρομία, με την ελπίδα να αποτελέσουν τη νέα γενιά επαγγελματιών, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα γίνουν άξιοι πρεσβευτές της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top