Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΞεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης
Τουριστική εκπαίδευση

Ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης

Τα μαθήματα ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, για 40 σπουδαστές.

Πρώτη φορά μετά απο 10 χρόνια, στο ιδιόκτητο διατηρητέο της κτίριο, η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης ξανάνοιξε τις πόρτες της για 40 σπουδαστές που επιλέχθηκαν από 1.000 παραληφθήσες αιτήσεις. Τα μαθήματα ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου. Προϊσταμένη της σχολής είναι η κα Περσεφόνη Τρίχα.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας δήλωσε: “Σήμερα, η δυναμική του ελληνικου΄τουρισμού οφείλεται σε ανθρώπους όπως οι ξεναγοί, που με υψηλό επαγγελματισμό αποτελούν τοθυ πρεσβευτές του πολιτισμού μας, το δίαυλο μέσα από τον οποίο περνά η ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρα ας στους επισκέπτες της.


Αριστερά, η κα Έφη Καλαμπουκίδου, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών (FEG) με την προϊσταμένη της σχολής, κα Περσεφόνη Τρίχα.

Για εμάς, αναβάθμιση της εκπαίδευσς των ξεναγών είναι κομβικό ζήτημα, Είναι στοίχημα προσωπικό, αλλά και της κυβέρνησης που στοχεύει στην ανατροπή του μοντέλου της τουριστικής εκπαίδευσης.

Με αποφασιστικότητα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις απαρίτητες διαδικασίες και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια για τη λειτουργία της Σχολής στη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι σε όλους τους σπουδαστές καλή σταδιοδρομία, με την ελπίδα να αποτελέσουν τη νέα γενιά επαγγελματιών, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα γίνουν άξιοι πρεσβευτές της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024