Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: Δε λάβαμε τις αναμενόμενες απαντήσεις από τον υπουργό Τουρισμού σε καίρια ζητήματα'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Φεβρουάριος 2020, 10:51

Η ΣΕΤΚΕ δηλώνει την αντίθεσή της στις προθέσεις του υπουργού Τουρισμού, 'καλώντας τον να αναθεωρήσει, αφού σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι υπεύθυνος για τις επιπτώσεις των αποφάσεών του σε έναν πολυπληθή επαγγελματικό κλάδο και σε έναν φορέα που υπό την 'ομπρέλα' του έχει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις'.


Τις ανησυχίες της σχετικά με τα απορρέοντα της πρόσφατης συνάντησης που είχε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, με τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, εκφράζει η ΣΕΤΚΕ.  

Σε εκ νέου συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, η Συνομοσπονδία δεν έλαβε τις αναμενόμενες απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, τα οποία εκκρεμούν, δημιουργώντας σύγχυση στους επιχειρηματίες μικρών τουριστικών καταλυμάτων, και για τα οποία ο κ. υπουργός ήταν ενήμερος από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του.

“Αντίθετα, διαπίστωσε πως ο κ. Θεοχάρης, είτε λόγω ελλιπούς, είτε πρόχειρης ενημέρωσης, εμφανίζεται να επανεξετάζει δεδηλωμένες προθέσεις του. Αλλά και θέματα μείζονος σημασίας για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, από τα οποία κρίνεται, τόσο το παρόν, όσο και το μέλλον του κλάδου, καθώς και η βιωσιμότητα του φορέα και τα οποία η Συνομοσπονδία είχε καταφέρει να επιλύσει μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, συζητήσεις και αγωνιώδεις προσπάθειες την τελευταία τετραετία.

Δυστυχώς, η ΣΕΤΚΕ, είναι υποχρεωμένη να δηλώσει απερίφραστα, την αντίθεσή της στις προθέσεις του υπουργού Τουρισμού, καλώντας τον να αναθεωρήσει, αφού σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι υπεύθυνος για τις επιπτώσεις των αποφάσεών του σε έναν πολυπληθή επαγγελματικό κλάδο και σε έναν φορέα που υπό την ‘ομπρέλα’ του έχει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις”.

Ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, μετά το πέρας της συνάντησης με τον υπουργό Τουρισμού, σε δηλώσεις του, αφού τόνισε τη δυσαρέσκειά του για το αποτέλεσμα των συνομιλιών, επισήμανε πως οι προθέσεις του υπουργού, κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και ούτε συμβάλλουν στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Θεοχάρης να αλλάξει προθέσεις και να συνεισφέρει στην επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και όχι στη δημιουργία επιπρόσθετων προβλημάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top