Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟδηγίες προς ξεναγούς από τον οργανισμό Naturefriends International/ NFI
Ξεναγήσεις

Οδηγίες προς ξεναγούς από τον οργανισμό Naturefriends International/ NFI

Μεγάλη είναι η ευθύνη του ξεναγού όσον αφορά στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – και το νέο εγχειρίδιο των Naturefriends International αποσκοπεί στο να βοηθήσει σ'αυτό.

Επικεφαλής, φορείς επικοινωνίας, μεσολαβητές – οι ξεναγοί είναι οι ενδιάμεσοι μεταξύ ταξιδιωτών και ντόπιων, δύο συχνά πολύ διαφορετικών πολιτισμών. Κατά συνέπεια, φέρουν μεγάλη ευθύνη όσον αφορά στη διαχείριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρεί το Naturefriends International – και ένα νέο εγχειρίδιο έρχεται να βοηθήσει.

Ο ρόλος του τουρισμού στην κλιματική αλλαγή είναι στις μέρες μας αντικείμενο έντονων συζητήσεων. Δικαίως, καθώς αναμφίβολα πλέον, η ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία σκοτώνει το περιβάλλον, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη ανάπτυξης ενός τουρισμού φιλικού προς αυτό. Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούνται κοινωνικά ζητήματα, πρωτίστως αυτό του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η παραβίαση των οποίων αποτελεί πρόκληση τόσο για την τουριστική βιομηχανία όσο και για τους ταξιδιώτες.

Ο ρόλος του ξεναγού είναι σημαντικός: καθοδηγεί τους ταξιδιώτες σε μια ξένη χώρα -ή στην πατρίδα του- παρουσιάζει τα πολιτισμικά και περιβαλλοντικά της χαρακτηριστικά και αποτελεί τον ενδιάμεσο ταξιδιωτών και ντόπιων κατοίκων, δύο συχνά πολύ διαφορετικών πολιτισμών. Ως πρώτο σημείο επαφής, προσφέρει απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων, ενώ συχνά είναι εκείνος που  αντιδρά άμεσα στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών.

Μεγάλη είναι η ευθύνη του ξεναγού όσον αφορά στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- και το νέο εγχειρίδιο των Naturefriends International αποσκοπεί στο να βοηθήσει σ’αυτό. Απαντά σε ερωτήματα που προκύπτουν από την καθημερινή πρακτική.

  • Ως ξεναγός, πώς μπορώ να συνεισφέρω στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους ταξιδιωτικούς προορισμούς;
  • Σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσα να αντιμετωπίσω παραβιάσεις τους με τη δικαιοδοσία μου;
  • Πώς θα μπορούσα να συμβάλλω στην προσέγγιση του ζητήματος από τους πελάτες μου χωρίς να ηθικολογώ;
  • Τί θα πρέπει να κάνω αν προσέξω παραβίαση από συνεταίρους ή ντόπιους;
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024