Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Τι συμβαίνει με την πρακτική των φοιτητών από κολέγια;

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Φεβρουάριος 2020, 14:44

Το TravelDailyNews έχει δεχθεί παράπονα από ξενοδοχεία, τα οποία αφορούν στην αδυναμία να πάρουν για πρακτική εξάσκηση φοιτητές από κολέγια, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Έχει αλλάξει κάτι στη νομοθεσία ή πρόκειται για δυσλειτουργία του συστήματος;


Πρόβλημα φαίνεται ότι έχει προκύψει με τη δυνατότητα τουριστικών επιχειρήσεων να απασχολούν φοιτητές από κολέγια, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία δε φαίνεται να υπάρχει πλόν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 18167 (31 Αυγούστου 2010), “οι ημεδαποί και αλλοδαποί μαθητές και σπουδαστές σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης τουριστικού τομέα, καθώς και οι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δύνανται να πραγματοποιούν πρακτική άσκηση, όπου αυτή προβλέπεται, στις παρακάτω επιχειρήσεις”.

Ακόμη, αναφέρεται ότι “οι επιχειρήσεις (Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα κατηγορίας 5* αστέρων 50 κλινών και άνω, 4* αστέρων 60 κλινών και άνω και 3* αστέρων 110 κλινών και άνω, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, τουριστικά γραφεία εσωτερικού ή γενικού τουρισμού και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής), προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης ημεδαπών − αλλοδαπών, σπουδαστών/μαθητών Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και φοιτητών, συνάπτουν συμβάσεις με τις σχολές αυτές. Οι συμβάσεις συνοδεύονται από τα παραστατικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συμβαλλόμενη σχολή είναι τουριστικών επαγγελμάτων, τηρούνται στο αρχείο της επιχείρησης και επιδεικνύονται σε οποιαδήποτε ζήτηση των Εποπτών Πρακτικής και Επιθεωρητών Εργασίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, στη σελίδα 30110 του σχετικού ΦΕΚ (παράγραφος 4.6 στην παρένθεση), αναφέρονται τα είδη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων), αλλά τα κολέγια έχουν παραληφθεί. Τι έχει συμβεί; Ελπίζουμε ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού έχουν τις απαντήσεις...ΦΕΚ 1345 3108 2010
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top