Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈλεγχοι με θερμικά σκάνερ στους επιβάτες πτήσεων που φτάνουν στην Ιταλία
Αερομεταφορές

Έλεγχοι με θερμικά σκάνερ στους επιβάτες πτήσεων που φτάνουν στην Ιταλία

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, πέντε εκατομμύρια τουρίστες μπορεί να αποφασίσουν, τελικά, να μην επισκεφθούν φέτος την Ιταλία, με την οικονομική ζημία πιθανόν να φτάσει τα 4,5 δισ. ευρώ.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στο εξής θα πραγματοποιούνται ειδικοί έλεγχοι με σκάνερ θερμότητας, για να διαπιστώνεται αν οι επιβάτες που φθάνουν στα αεροδρόμια της χώρας, μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα του κοροναϊού.

Στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης ήδη πέντε σκάνερ τοποθετήθηκαν στις αφίξεις των διεθνών πτήσεων, τρία στις ευρωπαϊκές και δυο στις εσωτερικές.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι δυο Κινέζοι τουρίστες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, παρουσιάζουν επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας τους, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας. Αποφασίστηκε η εισαγωγή τους στην μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Lazaro Spallanzani, ενώ, μεταξύ των άλλων, τους χορηγούνται και πειραματικά φάρμακα. Στο ξενοδοχείο που έμεναν, το δωμάτιό τους σφραγίστηκε και απολυμάνθηκε. Το ξενοδοχείο αντιμετώπισε και ακυρώσεις, αν και ο διευθυντής του δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τόσο για το προσωπικό ούτε για τους διαμένοντες σε αυτό.

Έως τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Lazaro Spallanzani 26 πολίτες, που προέκυψαν αρνητικοί στον ιό, ενώ άλλοι 11 παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Οι 56 Ιταλοί που έφτασαν τη Δευτέρα με ειδική πτήση από την Κίνα παραμένουν σε απομόνωση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Τσεκινιόλα, κοντά στη Ρώμη. Οι γιατροί τους επισκέπτονται τρεις φορές την ημέρα και μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει εμφανίσει τα συμπτώματα του ιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, 5 εκατ. τουρίστες μπορεί να αποφασίσουν, τελικά, να μην επισκεφθούν εφέτος την Ιταλία, με την οικονομική ζημία πιθανόν να φτάσει τα 4,5 δισ. ευρώ.

Το 70% περίπου από αυτήν τη ζημιά λέει το Ιταλικό Ινστιτούτο Ερευνών Demoskopika συγκεντρώνεται σε τέσσερις τουριστικές περιοχές της χώρας: Veneto, Tuscany, Lazio και Lombardy, οι οποίες μπορεί να χάσουν έως και 3,2 δισ. ευρώ. “Ακυρώσεις από κρατήσεις Κινέζων τουριστών αλλά και από χώρες της ΝΑ Ασίας που γειτνιάζουν στην Κίνα θα προξενούσαν σημαντικές απώλειες γύρω στο 30% των πωλήσεων στα ξενοδοχεία της Ρώμης”, δήλωσε ο πρόεδρος του CNA Turismo Roma, Marco Misischia.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024