Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέα διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από τα ξενοδοχεία
Ξενοδοχία

Νέα διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από τα ξενοδοχεία

Καθορίζονται οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασίας επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης, το οποίο χρησιμοποιείται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ανακοίνωσε ότι πλέον υφίσταται νέα διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από τα ξενοδοχεία (ΦΕΚ. Αρ. Φύλλου 750 – Τεύχος Δεύτερο, 5 Μαρτίου 2019): Απόφαση Αριθμ. Α.1072 “Καθορισμός των προϋποθέσεων, των δικαιολογητικών και της διαδικασίας επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης, το οποίο χρησιμοποιείται από τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα, καθώς και του τρόπου ελέγχου της νόμιμης χρησιμοποίησης αυτού”.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υποχρεούνται να τηρούν, για τις ανάγκες της παρούσας απόφασης, αναλυτική κατάσταση με τα παραστατικά (τιμολόγια) αγοράς του πετρελαίου κίνησης που αφορούν στη χρονική περίοδο για την οποία ζητείται επιστροφή Ε.Φ.Κ., με τις ποσότητες καυσίμου και την αξία κάθε παραστατικού, όπου καταχωρούνται με χρονολογική σειρά και σε διαφορετικές στήλες: α) η ποσότητα και η αξία του πετρελαίου κίνησης που προμηθεύονται και χρησιμοποιούν για τις ανάγκες λειτουργίας της ξενοδοχειακής επιχείρησης ή του δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ή προνοιακού ιδρύματος και β) η ποσότητα και η αξία του πετρελαίου κίνησης που προμηθεύονται και χρησιμοποιούν στα οχήματα που κινούνται σε οδικούς άξονες.

ΦΕΚ-750.Β.2019

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024