Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυντριβή αεροσκάφους της Pegasus στην Κωνσταντινούπολη, τρεις νεκροί
Αεροπορικές εταιρείες

Συντριβή αεροσκάφους της Pegasus στην Κωνσταντινούπολη, τρεις νεκροί

Η άτρακτος του αεροσκάφους Boeing 737 της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους κόπηκε στα τρία και πήρε φωτιά. Τρεις Τούρκοι υπήκοοι σκοτώθηκαν και άλλοι 179 τραυματίστηκαν.

Τουρκικό αεροσκάφος της της Pegasus (πτήση PC2193), στο οποίο επέβαιναν πάνω από 180 άνθρωποι έγινε τρία κομμάτια όταν, ενώ είχε πίσω του ισχυρούς ανέμους, βγήκε από τον βρεγμένο και ολισθηρό διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου Sabiha Gökçen, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι και δεκάδες άλλοι άνθρωποι να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠE, η άτρακτος του αεροσκάφους Boeing 737 της ιδιωτικής τουρκικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus κόπηκε στα τρία και πήρε φωτιά, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Το αεροσκάφος, που ολοκλήρωνε πτήση από το αεροδρόμιο Izmir Adnan Menderes της Σμύρνης, υπέστη το δυστύχημα εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Ali Yerlikaya.

Τρεις Τούρκοι υπήκοοι σκοτώθηκαν και άλλοι 179 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το αεροσκάφος είχε αρκετά υψηλή ταχύτητα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και εξαιτίας αυτής έσπασε ο μπροστινός τροχός. Όπως αναφέρεται, η ταχύτητα του αεροσκάφους κατά την προσγείωση υπολογίζεται στα 300-350 χλμ/ώρα. Με το που πάτησε στον διάδρομο έσπασε ο τροχός και το αεροπλάνο πήρε φωτιά, ενώ στη συνέχεια έπεσε σε χαντάκι βάθους 30 με 40 μέτρων, με αποτέλεσμα να κοπεί στα τρία.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι διασώστες δεν μπορούσαν να απεγκλωβίσουν τους πιλότους, ωστόσο βρίσκονται, πλέον, στο νοσοκομείο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024