Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης στα προβλήματα των ενοικιαζομένων δωματίων

Απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης στα προβλήματα των ενοικιαζομένων δωματίων

Το υπουργείο Ανάπτυξης σε απάντηση των θέσεων της ΣΕΕΔΔΕ (Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος) τονίζει ότι η εγκύκλιος του Τ/963 σχετικά με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ερμηνεύει ορισμένες διατάξεις νόμων […]

Το υπουργείο Ανάπτυξης σε απάντηση των θέσεων της ΣΕΕΔΔΕ (Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών<...> Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος) τονίζει ότι η εγκύκλιος του Τ/963 σχετικά με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ερμηνεύει ορισμένες διατάξεις νόμων όπως 2741/99 και 2919/01 και δεν θεσπίζει νέες διαδικασίες ή διαφορετικές από αυτές που προβλέπονται.

Το πλήρες κείμενο αναφέρει τα παρακάτω:

"Όπως είναι γνωστό και στους πλέον αδαείς οι εγκύκλιοι δεν θεσπίζουν νέες διατάξεις, αλλά ερμηνεύουν και προσπαθούν να υλοποιούν τις διατάξεις που υφίστανται. Έτσι και η επίμαχη εγκύκλιος Τ/963 του υπουργείου Ανάπτυξης ερμηνεύει ορισμένες διατάξεις νόμων όπως 2741/99 και 2919/01 και δεν θεσπίζει νέες διαδικασίες ή διαφορετικές από αυτές που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, όπως αθέλητα υπολαμβάνει η εσκεμμένα παραπλανεί η ΣΕΕΔΔΕ<.> με το δελτίο τύπου της 2 Απριλίου 2002.

Επίσης, η εγκύκλιος αυτή δεν ασχολείται καθόλου με την παράταση-διατήρηση των σημάτων λειτουργίας των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, όπως παραπλανητικά αναφέρεται στο παραπάνω δελτίο τύπου, αλλά μόνο με την πρώτη χορήγηση σημάτων λειτουργίας σε αυτά.

Είναι τελείως ανακριβές ότι ο προηγούμενος γ.γ. του ΕΟΤ είχε δώσει διαφορετικές λύσεις, όπως παραπλανητικά αναφέρεται στο παραπάνω δελτίο τύπου, αφού μετά τη δημοσίευση των παραπάνω νόμων, τους οποίου ερμηνεύει η εγκύκλιος και οι οποίοι ψηφίστηκαν από την Βουλή του Ελλήνων και εφαρμόζονται υποχρεωτικά, ουδέποτε εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο αυτών.

Το ενδιαφέρον του υπουργείου Ανάπτυξης για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων είναι συνεχές και επιβεβαιώνεται και από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις και με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και της ΣΕΕΔΔΕ. Η επίλυση όμως των προβλημάτων αυτών μπορεί να επιτευχθεί μόνο στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι, με καλή πίστη και συνεργασία όχι μόνο του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών, των Ομοσπονδιών τους και της ΣΕΕΔΔΕ και να μη γίνεται παραπληροφόρηση.

Στόχος δε των λύσεων πρέπει να είναι η βιωσιμότητα των τουριστικών καταλυμάτων και η αναβάθμιση των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών προς όφελος του τουρισμού, της Εθνικής Οικονομίας και βεβαίως των ίδιων των ιδιοκτητών."

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024