Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

European Best Destinations 2020: Στη 2η θέση η Αθήνα

Τατιάνα Ρόκου - 06 Φεβρουάριος 2020, 13:46

Η γαλλική πόλη Colmar βρίσκεται στην πρώτη θέση, με δεύτερη την ελληνική πρωτεύουσα. Ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα Tbilisi (Γεωργία), Βιέννη (Αυστρία) και Cascais (Πορτογαλία).


Πάνω από 600.000 Ευρωπαίοι ψήφισαν για τον Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Προορισμό για το 2020 (για 11η χρονιά φέτος), ανακηρύσσοντας τη γαλλική πόλη Colmar νικήτρια. Το Colmar είναι η πρωτεύουσα των Αλσατικών κρασιών και κορυφαίος οινοτουριστικός προορισμός.Είναι επίσης ιδανικό μέρος γαστρονομία, ιστορία, μουσική και πολιτισμό και δέχεται επισκέπτες όλο το χρόνο. Η πόλη είναι η πλέον ηλιόλουστη της Γαλλίας, με ηλιοφάνεια 300 μέρες το χρόνο.

Στη δεύτερη θέση, η Αθήνα περιγράφεται ότι “είναι τάση περισσότερο από ποτέ” και “μια πόλη σε διαρκή εξέλιξη”, με την παράδοση να συναντά το μοντερνισμό σε μουσεία, καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ. Η ελληνική πρωτεύουσα χαρακτηρίζεται ως ένα “απίστευτα δυναμικό, ζωντανό και αστραφτερό υπαίθρειο μουσείο”, στη χώρα που πρώτη “εφηύρε” την ευγένεια και τη γενναιοδωρία για όσους είναι μακρυά από το σπίτι τους, τη φιλοξενία.

“Ένας πνευματικός φάρος του αρχαίου κόσμου, με θεαματικά μεσογειακά τοπία που λούζονται στο φημισμένο της φως, η Αθήνα είναι ένας εκλεπτυσμένος κοσμοπολίτικος κόμβος με υπέροχες γαστρονομικές απολαύσεις, έντονη νυχτερινή ζωή, δημιουργικά vibes και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή”.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η πρωτεύουσα της Γεωργίας, Tbilisi, στην 4η η Βιέννη στην Αυστρία και στην 5η η Cascais στην Πορτογαλία.

European Best Destinations 2020
1. Colmar, Γαλλία
2. Αθήνα, Ελλάδα
3. Tbilisi, Γεωργία
4. Βιέννη, Αυστρία
5. Cascais, Πορτογαλία
6. Sibiu, Ρουμανία
7. Namur, Βέλγιο
8. Rijeka, Κροατία
9. Παρίσι, Γαλλία
10. Bydgoszcz, Πολωνία
11. Ρώμη, Ιταλία
12. Hévíz, Ουγγαρία
13. Cork, Ιρλανδία
14. Rochefort Océan, Γαλλία
15. Menorca, Ισπανία

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top