Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Τα 61 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-ncov στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 February 2020, 13:15

Ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο, το World Dream της Dream Cruises, έχει και αυτό τεθεί σε καραντίνα στο τερματικό σταθμό Kai Tak του Χονγκ Κονγκ. Στο πλοίο υπάρχουν 3.600 επιβάτες και πλήρωμα - και από αυτούς τρεις έχουν βγει θετικοί στον κοροναϊό.


Ένας Βρετανός τουρίστας, ο Alan Steele, βγήκε θετικός στον κοροναϊό στο Diamond Princess. Είναι ένα από τα 41 πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα 2019-ncov στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται ακόμη σε καραντίνα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβατών με που έχουν μολυνθεί σε 61.

Ο υπουργός υγείας της Ιαπωνίας Katsunobu Kato δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι “τα αποτελέσματα των υπόλοιπων 171 ελέγχων βγήκαν και τα 41 ήταν θετικά στον ιό. ”Σήμερα τα άτομα αυτά θα σταλούν σε νοσοκομεία σε διάφορες περιφέρειες”. Οι 61 θετικές εξετάσεις προήλθαν από συνολικά 273 δείγματα.

Το Diamond Princess, με περισσότερους από 3.700 επιβάτες και πλήρωμα, παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα, κοντά στο Τόκιο και πιθανόν θα παραμείνει εκεί υπό πλήρη καραντίνα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Θεωρείται ότι 78 άτομα πάνω στο πλοίο έχουν βρετανικά διαβατήρια.

Μικρές ομάδες επιβατών επιτρέπεται να βγαίνουν σε καθορισμένο και ελεγχόμενο χώρο στο κατάστρωμα για το φως της ημέρας, καθαρό αέρα και άσκηση, αλλά ζητείται να μη συναθροίζονται σε ομάδες και σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο.Ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο, το World Dream, της ασιατικής εταιρείας Dream Cruises, έχει και αυτό τεθεί σε καραντίνα στον τερματικό σταθμό Kai Tak του Χονγκ Κονγκ. Στο πλοίο υπάρχουν 3.600 επιβάτες και πλήρωμα - και από αυτούς τρεις έχουν βγει θετικοί στον κοροναϊό.

Ο αριθμός των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα έχει αυξηθεί σε 636, με 31.000 περισταστικά.
Στη φωτογραφία, το World Dream, της Dream Cruises, αγκυροβολημένο στον τερματικό σταθμό Kai Tak του Χονγκ Κονγκ.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top